• Stine Opseth og hennes J16-lag må bli topp tre for å gå til Bring.

Juniorlagene forberedt på kamp

20.09.14 // Denne uken ble puljene i både Lerøy og Bring-serien klar for Glassverkets to juniorlag. For begge er dette siste nåløyet for å få delta i de attraktive, landsdekkende turneringene.

Skrevet av NTH

Bring-laget til Glassverket (J16) skal til Mina Gustavsens hjemtrakter i Tyristrand hvor de møter Tyristubben, Hokksund og Flint Tønsberg.

– Jeg kjenner ikke noen av lagene noe særlig. Men jeg har hørt at alle tre er OK lag, så det er ikke snakk om noen walk-over. Vi må forberede oss godt og prestere som vi gjorde i de to siste kampene i forrige kvalifiseringsrunde, sier trener Espen Rødevand til glassverketelite.no.

I første kamp ble det stortap for Byåsen, men til gjengjeld ble det solide seire mot Grue og Lommedalen i de to neste. Tre av de fire lagene i pulje 2 i andre kvalifiseringsrunde går til det ordinære Bring-spillet.

– Vi har tre sjanser den helgen, og da bør det gå veien. Vi tar ingenting for gitt, men presterer vi godt med vårt eget spill, så er mye gjort, mener Rødevand.

For Lerøylaget til Glassverket (J18) blir det en tur til Lillestrøm hvor LHK-90 er vertslaget og Kjøkkelvik (fra Bergen) og Sarpsborg de to siste lagene i gruppa.

– Jeg kjenner ikke lagene veldig godt, men det ser ut som vi får sett et par av dem i serien før vi reiser opp og spiller kvalifisering om to uker, sier trener Pål Sørum for 1996-laget til Glassverket.

Det er de to beste lagene som går videre fra kvalifiseringen til den ordinære Lerøy-turneringen.

– Kjøkkelvik er et ubeskrevet blad for oss, men de to andre lagene er fullt på høyde, og vi må jobbe hardt for å gå videre. Vi tror vi har en god sjanse, men de andre lagene har lyst til å gå videre de også, så vi må være «på» fra første kast, sier Sørum.

Av Peter Tubaas