Glassverket vant med 26 mål i NM

17.09.14 // Kantspillerne markerte seg sterkt i målprotokollen da Grane ble slått 45-19 i Arendal onsdag kveld.

Skrevet av NTH

Arendal (glassverkerketelite.no): Ungjenta Eline Rikartsen har hatt noen fine dager i lilla. Søndag skåret hun sitt første eliteseriemål mot Vipers, og i kveld fikk hun mye spilletid og seks fulltreffere mot Grane.

– Ja, det har vært skikkelig moro. Det er gøy å få spille så mye som i dag og få en del mål. Jeg er fornøyd med kampen både på mine egne og lagets vegne, sier Rikartsen etter Glassverkets storseier på Sørlandet i kveld.

I dag spilte Sætre-jenta nesten hele kampen mot Grane. Fem av de seks skåringene hennes kom før pause. Naturligvis ønsker Rikartsen, som alle andre, å få mer tid ute på banen.

– Jeg vet jeg må være tålmodig. Jeg har god tid, og Pia (Narvesen) har jo gjort det kjempebra på høyre kant over lang tid. Hvert eneste minutt jeg får er en bonus. Samtidig vil jeg jo spille mest mulig. Jeg må bare gripe sjansen når jeg får den, sier hun.

Renate Saastad Sømme skåret fem ganger, tre av dem fra kant i første omgang.
Hege Bakken Wahlquist satt på benken før pause og kunne konstatere at Glassverket ledet komfortabelt 20-8 halvveis. Etter pause var det hun selv som stjal showet med ti mål fra kant eller på kontring.

– Så mange mål tror jeg aldri jeg har klart på én omgang før. Ikke i 2. divisjon heller. Jeg må være fornøyd med det, men jeg hadde et par irriterende bommer og et par misser i forsvar, sier en svett Bakken Wahlquist etter all løpingen.

Det var aldri noen tvil om hvor det ville ende i Granehallen, hvor stemningen var stor gjennom hele kampen.

– Vi tvilte aldri på at vi skulle vinne. Men vi ønsket ikke bare å dra herfra med seieren, men også være fornøyd med prestasjonen. Det målet synes jeg vi klarte å nå ganske brukbart, sier Bakken Wahlquist.

Det er trener Kenneth Gabrielsen helt enig i og berømmer gjerne kantspillerne litt ekstra.

– Jeg er veldig fornøyd med Eline og Hege, som får løpt og skåret mye mål. Renate får øvd seg mye på venstrekant, hvor vi kommer til å bruke henne en del. Ellers var det gøy å se Veronica med fart i beina igjen, at Kristin var god til å finne streken og at Malene står sin første hele kamp og leverer mange klasseredninger. Dette var en god gjennomkjøring, og jeg er fornøyd med innstillingen jentene har til kampen. Alle leverte en god figur, sier Gabrielsen.

Kampfakta: Grane – Glassverket 19-45 (8-20/11-26)
NM 2014. Granehallen (Arendal), onsdag 17. september 2014 kl 1800.

Tilskuere: 300
Glassverket: Malene Solheim, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 5, Veronica Kristiansen 8, Mina Gustavsen 1, Renate Saastad Sømme 5, Julia Gellein Vangen 2, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen 6, Jeanett Kristiansen 4, Hege Bakken Wahlquist 10.
Toppskårere: Elselin Øygarden, Annelin Solvang 6, Grane og Hege Bakken Wahlquist, Glassverket 10

Tominuttere: Grane ingen, Glassverket 1
Gule kort: Grane ingen, Glassverket 1

Neste kamp: Nordstrand – Glassverket, Grundigligaen, Bjørnholthallen, onsdag 24. september kl 19.00.

Av Peter Tubaas