• Veronica Kristiansen sender avgårde en suser av et skudd på tirsdagens trening.

Tar Grane på alvor

16.09.14 // Onsdag venter sørlandsmotstand for Glassverket for andre gang på under én uke. Grane fra Arendal er et relativt ubeskrevet blad for de fleste.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Veronica Kristiansen knallet til på kveldens trening i Drammen og er gira foran kampen mot Grane fra Arendal, et lag som spiller to divisjoner lavere enn Glassverket.

– Jeg gleder meg uansett til kamp. Og noen av spillerne har slitt litt i innledningen på sesongen, meg selv inkludert, så her får vi muligheten til å vise hva som bor i oss. Jeg har hørt at Grane satser og at de jobber hardt for opprykk i år, så Grane må vi ta på største alvor, sier Kristiansen.

NM 3. runde, Granehallen, Arendal 17. september 2014, kl 18.00

I første cuprunde i fjor holdt Glassverket trykket oppe i hele kampen og vant til slutt 54-17 mot Kjelsås.

Grane har overtatt seks av spillerne til ØIF Arendal i sommer og satser hardt på å etablere et topplag i håndball. Sesongen i 2. divisjon, avdeling 3, starter først på lørdag, men Grane har slått ut Kragerø og Fram på vei til tredje runde.

– For oss er dette både en anledning til å trene på å ha rett innstilling til kamp, uansett motstander, og ikke minst trene på det å møte noe som er helt uforutsigbart. Ofte kjenner vi det andre laget veldig godt på forhånd, men Grane vet jeg ingenting om, sier Vikki.

– Det synes jeg er godt oppsummert av Veronica, sier trener Kenneth Gabrielsen. – Vi vet ikke mye om Grane, men jeg har fått med meg at Kjetil Øygarden er trener. Han spilte jeg mye mot da jeg selv var aktiv, og han var en god spiller. Jeg har skjønt de har noen gode skyttere og at de er gode til å kontre, så her må vi være maksimalt skjerpet på returløpene våre, sier han.

Selv om sifrene mot Vipers var imponerende på søndag (25-14), mener Gabrielsen det var mye å rette på mot Sørlandets aller beste håndballlag på kvinnesiden.

– Vi har mange faser i spillet vi må forbedre oss mye i, og når vi reiser ti timer til Arendal ønsker vi å få maksimalt utbytte av turen. Dette er en viktig kamp for oss, som alle andre, som vi skal bruke til å utvikle oss som håndballag, sier Gabrielsen.

PS! Veronica Kristiansen ble i dag, sammen med søster Jeanett og Kari Brattset, tatt ut til en samling for hjemlige, aktuelle landslagsspillere i Trondheim 30. september. Resten av troppen består av Byåsen-spillere. Dagen før arrangerer Thorir Hergeirsson tilsvarende samling i Larvik. Kort tid etter presenteres A-troppen til Golden League i begynnelsen av oktober.

Av Peter Tubaas