• Kari Brattset, Jeanett og Veronica Kristiansen og resten av laget gjorde en kjempejobb i forsvar mot Vipers.

Glassverket fikk sin revansje mot Vipers

14.09.14 // Solid forsvar og strålende keeperspill gjorde at Glassverket aldri slapp Vipers inn i kampen i Drammenshallen søndag kveld.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Glassverket slo hardt tilbake mot Vipers etter det forsmedelige tapet i tilsvarende kamp i mars, da seieren glapp i sluttminuttet.

– Det var sykt deilig å revansjere det tapet. Det ble ganske stille fra benken til Vipers etter hvert, smiler Renate Saastad Sømme, som knallet inn sitt første av to mål da hun kom rett fra benken etter kvarteret.

Glassverket ga seg ikke før det stod 25-14 på måltavla. Aller mest imponerende var første omgang, hvor de lilla holdt nullen i 17 minutter.

– Det var utrolig gøy. Det var bra tenning på jentene i dag. Vi gjør en veldig god kamp, spesielt i første omgang. Det var litt slurv i starten av andre omgang, men det er sånn som skjer, sier Glassverkets toppskårer Jeanett Kristiansen.

En ellevemålsseier mot den sterke medaljekandidaten fra Kristiansand er et resultat som vekker oppsikt.

– Ja, hvem hadde trodd det. Det skulle egentlig bli en krigekamp. Vi hadde kontroll fra starten av og tar igjen for en dårlig førsteomgang mot Storhamar. Vi har snakka om det og jobba med å forlenge de gode periodene, og det viser vi at vi klarer. Vi vinner som et lag i dag, sier Saastad Sømme.

Glassverket gikk aggressivt til verks og ledet 4-0 etter like mange minutter. Vipers hentet seg inn og var to mål bak på et tidspunkt, men kom aldri nærmere.

– Nå har vi slått Storhamar borte og Vipers hjemme og tatt fire poeng mer enn vi gjorde i tilsvarende kamper i fjor. Det er vi veldig fornøyde med, smilte trener Kenneth Gabrielsen etter kampen.

Men han ser ingen grunn til å ta av etter tre serierunder og fire poeng.

– Absolutt ikke. For hver kamp vi vinner må vi jobbe enda hardere for å vinne neste. Og vi vet vi har mye å jobbe med, spesielt i ankomstfasen og etablert angrep, sier han.

Men Gabrielsen vet å glede seg over at alt det harde arbeidet som er lagt ned i oppkjøringen begynner å gi resultater.

– Jeg er imponert over jentene og hvordan de responderer på det vi trener på. Vi hadde gjort hjemmeleksa vår i dag. Vipers kom ikke med noe vi ikke hadde forberedt oss på. Defensivt var det bunnsolid. Guro Rundbråten var fantastisk i mål igjen, og Malene Solheim gjør en kjempejobb når hun kommer inn og tar tre av fire straffer, sier Kenneth Gabrielsen

Kampfakta: Glassverket – Vipers 25-14 (13-9/12-5)
Grundigligaen. Drammenshallen, søndag 14. september 2014 kl 1800.

Tilskuere: 417
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 4, Mina Gustavsen 1, Pia Narvesen 1, Renate Saastad Sømme 2, Trine Bronsta, Eline Rikartsen 1, Jeanett Kristiansen 8, Hege Bakken Wahlquist 4.
Toppskårere: Jeanett Kristiansen, Glassverket og NN, Vipers
Tominuttere: Glassverket 2, Vipers 1
Gule kort: Glassverket 2, Vipers ingen
Neste kamp: Grane Arendal – Glassverket, NM senior 3. runde, Granehallen, onsdag 17. september kl 18.00.

Av Peter Tubaas