• Kenneth Gabrielsen og teamadministrator Knut Johansen feirer seieren mot Storhamar.

– Ligaen er bedre enn på lenge

13.08.14 // Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen mener kvinnenes eliteserie er bedre enn på mange år, og søndagens motstander Vipers er en av grunnene til det.

Skrevet av NTH

Søndag kl 1800 er det et ambisiøst lag fra Kristiansand som gjester Drammenshallen. Glassverket får garantert en vrien oppgave mot et av lagene som har styrket seg mest før denne sesongen.

– Det blir en tøff kamp, men sånn er det med alle kampene i år. Grundigligaen ser bedre ut enn på lenge. Det er høyere kvalitet på mange lag, og Vipers er et av de lagene som virkelig er med på å løfte nivået. Men Glassverket er også blant lagene som er i jevn stigning, noe vi viste med borteseieren mot Storhamar, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Karin Weigelt fra Sveits, Lynn Knippenborg fra Nederland og Sakura Hauge fra Tertnes er blant spillerne som kompletterer en allerede sterk stall hos Vipers.

– Vipers er en vinner på overgangsmarkedet. De nye spillerne har allerede vist at de er så gode som det ble hevdet på forhånd. Vipers er en av klubbene som har kommet best i gang med sesongen, mener Gabrielsen.

Vipers kommer fra uavgjort mot Byåsen i serieåpningen og en ettmålsseier mot Tertnes, etter å ha ledet med fem til pause. Glassverket åpnet med tap mot Larvik og en råsterk seier borte mot Storhamar på onsdag. Hjemmelaget hadde et grep om Glassverket i 35 minutter, men de lilla hentet frem kjempekreftene, tok helt over og vant til slutt med fem mål.

– Vipers ligger et par hakk over Storhamar akkurat nå. De kommer til å være i toppen. De vil kjempe om medalje helt inn. Det er jeg helt sikker på, sier Gabrielsen.

Glassverket hadde godt tak på Vipers i bortekampen i fjor, men har noe å revansjere fra hjemmekampen, da sørlendingene lå under med to, men snudde kampen i sluttminuttet.

– De skåret vel tre mål på ett minutt og tyve sekunder. Sånn skjer i én av hundre kamper, og da tar jeg nok litt hardt i. Men vi er godt forberedt til å møte Vipers igjen. Jentene bare gleder seg til å vise hva de kan, som de gjør i alle kamper. Jeg ser ordentlig fram til kampen på søndag. Det blir gøy å se en maks engasjert Gunnar Pettersen på benken igjen, sier han om sin trenerkollega.

Gabrielsen tror det kommer til å bli et fyrverkeri av en kamp i Drammenshallen. Han håper det enestående publikummet som møtte opp i et antall på over 1500 mot Larvik har lyst på mer håndballmoro og se to lag i aksjon som begge har lyst til å kjempe om topplasseringer i ligaen.

– Larvik er det bare å glemme. De kommer ikke til å avgi poeng. Men bak der blir det et rotterace mellom seks til åtte lag. I tillegg er de antatt dårligste lagene så gode at de kan ta poeng av alle. Det gjelder å være maks forberedt til hver kamp, sier Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: T-S
Vipers: U-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 2/3 T 25-26 (PL, hjemme)
2013 17/11 S 23-21 (PL, borte)
2013 6/3 S 29-26 (PL, hjemme)
2012 10/11 T 17-23 (PL, borte)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas