• Veronica Kristiansen og lagvenninnene kunne glise bredt etter den sterke seieren onsdag kveld.

Vikki fikk sving på sakene

11.09.14 // Med under en måned til Golden League var landslagssjef Thorir Hergeirsson fornøyd med hvordan Veronica Kristiansen tok ansvar mot Storhamar.

Skrevet av NTH

Hamar (glassverketelite.no): Da Glassverket trengte det som mest, knallet Veronica Kristiansen til med 6 mål på 22 minutter i andre omgang – og signaliserte dermed til landslagssjef Thorir Hergeirsson på tribunen at formen er i anmarsj.

– Det var deilig å få det til i andre omgang. Jeg trengte det. Jeg var ikke fornøyd med det jeg presterte mot Larvik, eller i første omgang mot Storhamar, sier landslagsspilleren.

For Thorir Hergeirsson, som hadde tatt turen til Hamar for å se en rekke landslagsaktuelle spillere på begge lag, var det betryggende å se Glassverkets nummer 10 etter pause.

– Jeg synes Veronica melder seg veldig på og tar ansvar når kampen skal avgjøres. Det er også der hun må være hvis hun skal være en ledertype på landslaget. Potensialet er stort. Det gjelder bare å stabilisere prestasjonene, sier landslagssjefen til glassverketelite.no.

Kristiansen har slitt med et begynnende tretthetsbrudd i venstreleggen, som har gjort at hun har fått trent mindre og spilt færre kamper.

Hun vet hun må opp noen hakk for å prestere også på landslaget.

– Jeg er absolutt enig med Thorir. Det er dette nivået jeg må ligge på, og det skal jeg jobbe hardt for, sier hun.

Hergeirsson synes Glassverket gjorde en sterk snuoperasjon på bortebane.

– I andre omgang klarer Glassverket å samle seg bra forsvarsmessig, får tettet igjen og bruker mer fysikk. Glassverket er godt trent og kan bruke musklene mer. Det gjør de i andre omgang, sier han.

En annen spiller som slet med uttellingen mot Larvik, var Hege Bakken Wahlquist. Hun var ekstra spent før Storhamar-kampen. Kampen startet med en bom, men så traff hun blink tre ganger på fem minutter i en fase da Glassverket slet med å holde følge med hjemmelaget.

– Det var kjempegodt å få de målene. Jeg tenkte på det før kampen, at i dag må jeg bare «køyre på», smiler vestlendingen, som noterte seg for fire mål.

Andre omgang startet forsiktig. Så smalt det i Prestrudhallen. Glassverket vant de siste 25 minuttene 15-5. I tolv av dem skåret Storhamar null mål.

– Da vi begynte å se det kunne gå veien, følte jeg vi fortsatt hadde mye krutt inne. Vi jublet mye og humøret steg. Det var en skikkelig slitekamp, men laginnsatsen var utrolig. Vi hadde mye å bevise i dag, og klarte det, sier Veronica Kristiansen.

Golden League i Danmark i begynnelsen av oktober er neste store tiltak for landslaget, og Kristiansen jobber knallhardt for å gjøre seg fortjent til en plass i troppen igjen.

– For å være med der må jeg prestere som mot slutten av kampen i dag – hele tida, sier Kristiansen.

Nest etter Veronica Kristiansen, var det Pia Narvesen som skåret flest mål med sine fem. Hun fikk seg en skikkelig smell på trening mandag, men spilte fra start og leverte varene gjennom hele kampen mot Storhamar. Det var første gangen hun skåret fem mål i en og samme kamp Glassverket i serien.

Av Peter Tubaas