• Malene Solheim er klar til innsats om hun får sjansen mot Storhamar.

Revansjelystne mot Storhamar

09.09.14 // To lag på jakt etter sine første poeng kan gi en spennende og god kamp, tror trener Geir Oustorp før onsdagens tur til Hamar.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Det glødet av spillelyst under treningen til Glassverket mandag kveld.

– Dette var en veldig fin trening. Jentene har lyst til å revansjere sin egen prestasjon mot Larvik. Da er det egentlig samme hvem vi møter på onsdag. Men at vi skal møte akkurat Storhamar, som har litt den samme inngangen til kampen som oss, gjør at jeg tror det blir en spennende og god kamp, sier Geir Oustorp til glassverketelite.no.

Glassverket har hatt gode opplevelser mot Storhamar i år. Så sent som i august leverte de lilla oppkjøringens beste kamp med en timålsseier i Vestfjorden Cup. I januar satte Glassverket punktum for en nærmest prikkfri måned med 27-23 i Drammenshallen. Glassverket tapte knepent med ett mål i bortekampen mot Storhamar i fjor, som for anledningen gikk i Terningen Arena på Elverum. Nå går turen tilbake til Prestrudhallen.

– Der har vi ikke vunnet før, så vi må prøve å bryte den barrieren nå, sier Oustorp.

Storhamar tapte med ett mål mot Tertnes i sin første seriekamp sist onsdag. I seriepremieren til Glassverket sist fredag ble det et solid tap mot Larvik.

– I bunn og grunn var det ikke mange som trodde vi skulle slå Larvik. Nå er det bare å gå inn i ringen igjen og kline til. Og det viste spillerne på trening i dag at de har lyst til. Det er fint at vi får muligheten igjen så kort tid etter Larvik-kampen, mener treneren.

Guro Rundbråten var stjerna i seriepremieren, og på tribunen satt en ennå ikke spilleklar målvakt; Malene Solheim.

– Guro var rå, det var veldig kjekt å se på henne på fredag, sier Solheim.

Mot Storhamar er imidlertid nykommeren klar til innsats. Det har vært ekstra fokus på å få Solheim varm i trøya på treningene.

– Det har vært bra. Jeg har fått trent på akkurat det jeg trenger. Jeg har fortsatt mye å gå på når det gjelder samarbeidet med forsvaret og kast og slike ting. Men det gikk bedre i dag, og jeg har kommet meg litt ut av bobla siden treningen forrige uke, smiler hun etter sin andre Glassverket-økt.

– Malene har vært god på trening. Vi har passet på å gi henne litt ekstra skuddtrening, ettersom hun ikke har stått i mål siden slutten av april. Selv om Guro storspiller er det viktig for oss å ha et godt målvaktsteam. Det har vi sett når Sissi og Guro har stått sammen, sier Geir Oustorp.

Og Malene Solheim er klar til innsats.

– Jeg er med for å assistere Guro, men jeg må være klar til å bidra om jeg får muligheten. Jeg er med for å prestere, sammen med resten av laget, slår hun fast.

GRUNDIGligaen: Storhamar – Glassverket, Prestrudhallen, onsdag 10. september 2014, kl 19.00.

Siste møter:
2014 29/1 S 27-23 (PL, hjemme)
2013 12/9 T 18-19 (PL, borte)
2013 14/2 T 18-28 (PL, borte)
2012 27/10 S 35-25 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas