• Sofie Lillelien kontrer inn en skåring mot Grue i lørdagens kamp i Lommedalshallen.

Målrikt for J16 i Bring-kvalik

07.09.14 // Glassverket J16 sikret seg andreplass i puljen etter 37-25 mot Lommedalen i den siste kampen i Bring-kvalifiseringen søndag.

Skrevet av NTH

Lommedalen (glassverketelite.no): Glassverket-jentene avsluttet turneringen med sin beste kamp da vertslaget Lommedalen var motstander tidligere i dag.

– Vi var betydelig bedre enn i de to foregående kampene. Vi var mer effektive og hadde mindre tekniske feil. 37 mål er godkjent. Det er fint å avslutte turneringen på den måten. Vi tar med oss god selvtillit inn mot neste kvalifisering, sier trener Espen Rødevand.

Mot Grue i den andre kampen på lørdag ble det komfortable 34-15.

– Vi var relativt tålmodige bakover, men bare sånn passe effektive framover. Det ble for mange tekniske feil i forhold til antall ballvinninger. Jeg er ikke kjempefornøyd med ankomstfasen, men etablert angrep og etablert forsvar var brukbart, sier han.

Godt med mål ble det også i den første kampen på lørdag, da Byåsen stod på den andre banehalvdelen. Men da gikk sifrene i favør av trønderne, som ikke ga seg før det stod 35-17 mot Glassverket.

– Byåsen var mer tent enn det vi var. Jeg tror det hadde vært vanskelig å slå dem på en god dag også, men jeg synes vi burde matchet dem litt lenger. Vi ga opp litt tidlig, så det ble et større tap enn nødvendig. Selv om de er gode, underpresterte vi i den kampen. Vi viser det ved at vi har slått de andre lagene nesten like mye som det Byåsen gjorde, sier Rødevand.

Med andreplass i puljen blir det en ny kvalifiseringsrunde første helgen i oktober, som også er siste hinder for å komme til Bringserien.

– Vi synes vi fikk mye ut av helgen. Vi fikk en smell i trynet så vi våknet skikkelig i første kampen, og etter det hadde vi god progresjon. Nå skal vi trene godt, spille seriekamper og pleie de som er skadet fram til neste runde, sier Espen Rødevand.

PS! Byåsens siste kamp i gruppen, mot Grue, ble visstnok avsluttet etter én omgang på stillingen 17-5, fordi et skaderammet Grue gikk tom for spillere.

Av Peter Tubaas