• Christine Foss Sjulstad jubler etter en kantskåring mot Pors lørdag ettermiddag.

To strake og gruppeseier for J18

06.09.14 // Det var ingen tvil da J18-laget til Glassverket tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde i LERØYserien 18 på hjemmebane lørdag.

Skrevet av NTH

Åskollen (glassverketelite.no): Christine Foss Sjulstad og hennes lagvenninner på J18 – eller Junior Elite – feide motstanden til side og sikret seg det beste utgangspunktet de kunne få før neste kvalifiseringsrunde.

– Vi må gjennom ny kvalifisering i begynnelsen av oktober, men da møter vi ett enerlag og to toerlag i gruppen. Jeg regner med lagene er klare i løpet av neste uke, sier trener Pål Sørum til glassverketelite.no.

I den siste kampen lørdag kveld vant Glassverket 26-14 mot Kongsvinger. Hjemmelaget startet sterkt og ledet 8-2 etter cirka halvspilt omgang, men en aldri så liten kollaps ga pauseresultatet 8-7.

– Da var vi ikke spesielt gode. De fikk litt kjeft i pausen, og da var det et helt annet lag som kom utpå i andre omgang. Vi kjørte over dem til tider, sier Sørum.

I den første kampen lørdag ettermiddag vant Glassverket 24-12 mot Pors uten å dominere.

– Vi fant ikke helt ut av forsvaret i starten, så det blir egentlig en jevnere kamp enn vi ønsket. Vi ble litt usikre og hadde lange perioder uten mål. Men utover i andre omgang får vi igjen for all treningen og da blir det for tøft for Pors å holde følge, sier treneren.

Det var bare tre lag i gruppen, så det ble kun to kamper på det eldste juniorlaget til Glassverket i dag.

– Prestasjonene svingte i dag, men det vi er veldig fornøyde med er den responsen vi får av jentene når vi gir beskjeder om hva de skal gjøre. De skjønte alvoret, konstaterer Pål Sørum.

Strekspiller Ida Gundhus Alexandersson fikk prisen som beste spiller mot Pors, mens målvakt Marte Langeli stakk av med den premien i kampen mot Kongsvinger.

PS! J16-laget til Espen Rødevand og Veronica Kristiansen tapte 17-35 mot Byåsen før de slo Grue 34-15 i lørdagens kamper i Bringserien-kvalifiseringen. Reportasje kommer etter den siste kampen i morgen (mot Lommedalen kl 11.30).

Av Peter Tubaas