• Marte Langeli har akkurat fått sine første sekunder på banen på øverste nivå i norsk håndball, til stor jubel fra tribunen.

Langeli fikk sjansen mot Larvik

06.09.14 // Fem minutter før slutt mot Larvik fikk Marte Langeli (17) beskjeden hun hadde drømt om.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Guro Rundbråten hadde satt fyr i publikum gjennom hele kampen, og Marte Langeli ble også møtt med jubel da hun løp utpå banen, klasket hendene i tverrliggeren og gjorde seg klar mot en av verdens beste skyttere.

– Det var veldig gøy og litt surrealistisk. Men det var litt vanskelig å være der i hodet når man så Nora Mørk foran seg, smiler Glassverket-målvakten.

Ballen satte Mørk knallhardt til venstre for Langeli, som hadde draktnummer 12 for anledningen.

– Jeg gikk til riktig side, men var ikke borti ballen, forteller den lokale ungjenta.

Sissi Karlsson så kampen fra tribunen med et skadet kne og krykkene ved sin side. Tre måneders skadefravær venter for den uheldige svensken. Dermed ble keepertalentet fra Junior Elite den raskeste og beste erstatningen.

– Det var litt snakk om at jeg kanskje kunne komme inn på en straffe mot Larvik. Jeg hadde naturligvis drømt litt om at jeg reddet den også, men greide ikke det. Det er sånn som skjer, straffer er vanskelige, og Nora Mørk er jo en av verdens beste, sier Langeli.

For under én uke siden var 17-åringen uvitende om at hun skulle få sin debut i øverste divisjon mot Larvik allerede i går.

– Det var litt sjokk å få høre at jeg skulle sitte på benken mot Larvik. Men det var utrolig gøy å få oppleve det og ikke minst få trene med elitelaget denne uken, sier hun.

Langt mer rutinerte Malene Solheim (30) blir spilleklar først til Storhamar-kampen på onsdag. Hun er hentet inn for å være permanent vikar i Karlssons skadefravær. Det synes Langeli var en riktig avgjørelse.

– Ja, det er absolutt greit. Jeg er jo ikke på det nivået her. Jeg er ung og har tid. Men jeg skal visst få være med og trene med elitelaget litt utover høsten. Det er en bonus – og vil høyne nivået mitt, sier hun.

Allerede i dag får publikum sjansen til å se Marte Langeli i aksjon igjen – når J18-laget til Glassverket spiller to viktige kvalifiseringskamper til LERØYserien 18.

– Det er viktige kamper og noe vi gleder oss veldig til, sier Marte Langeli.

Glassverkets J18-lag spiller mot Pors (kl 13) og mot Kongsvinger (kl 19) i Glassverkethallen lørdag. Husk også at J16 spiller kvalifisering til Bringserien 16 lørdag mot Byåsen (kl 1330) og Grue (kl 1630) og søndag mot Lommedalen (kl 1130), alle i Lommedalshallen.

Hele kampoppsettet i helgen:
6/9 13.00 Glassverket – Pors (J18) Glassverkethallen
6/9 13.30 Glassverket – Byåsen (J16) Lommedalshallen
6/9 19.00 Kongsvinger – Glassverket (J18) Glassverkethallen
6/9 16.30 Grue – Glassverket (J16) Lommedalshallen
7/9 11.30 Lommedalen – Glassverket (J16) Lommedalshallen

Av Peter Tubaas