• Guro Rundbråten ga publikum redning på redning mot Tine Rustad Albertsen og Larvik fredag kveld.

Publikumsfest, men tap i serieåpningen

05.09.14 // Guro Rundbråten storspilte i mål, men ute på banen ble Larvik for tøffe i seriepremieren til Glassverket fredag kveld.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): På banen var det mye vilje, men også mye som ikke stemte.

– I dag var det divisjonsforskjell utpå der i perioder. Guro var fantastisk, men ute på banen var vi ikke helt på høyde. Vi får en fin start og kommer til gode sjanser, men mister flyten når vi begynner å brenne sjanser, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Seriepremieren i Drammenshallen var et samarbeid mellom EB, Aktiv mot kreft og Glassverket. Foruten publikum og en prikkfri avvikling av ”Den viktigste kampen” var Guro Rundbråten det store høydepunktet mot Larvik.

– Det er godt å få en sånn start på sesongen for min egen del. Men vi taper fortsatt kampen, og jeg er ikke noe mer glad i å tape jeg, enn de andre, sier hun.

Innsatsen var det ikke noe å si på, men mot Larvik blir selv de minste feil skjebnesvangre.

– Jeg synes det var virkelig bra i første omgang. Jentene kriger hele veien, løper bra hjemover og orienterer seg godt. Det er bra trøkk. I andre omgang blir vi slitne og når det butter i mot framover som det gjør i nesten hele kampen, så blir det tungt, sier hun.

Med 1503 tilskuere var rammen perfekt rundt serieåpningen mot Larvik.

– Det er helt fantastisk med en sånn stemning. Det er kjempegøy med en sånn seriestart. Jeg håper det blir sånn i fortsettelsen også, smiler Rundbråten.

Kristin Nørstebø var både skuffet og stolt etter at årets første 60-minutter var unnagjort.

– Jeg har litt blandede følelser. Jeg er skuffet over at vi ikke er nærmere og at vi ikke får til ting vi har forberedt oss på. Guro er kjempegod, men vi slipper inn en del altfor enkle mål og gjør mange pasningsfeil. Samtidig er jeg stolt av laget og den jobben vi gjør. Når vi gjør det vi skal, ser vi at det fungerer i både angrep og forsvar, sier hun.

Gabrielsen er fornøyd med innsatsen og understreker at man må skjønne hvilken formidabel motstander som står på andre banehalvdelen.

– Vi må huske på at dette er Europas beste håndballlag. Uansett hva de setter utpå banen, så er det kvalitet. Det er mange lag som vil tape med 13 mot Larvik, men jeg hadde håpet vi fikk vist litt mer av potensialet vårt, sier han.

Kampfakta: Glassverket – Larvik 20-33 (7-13/13-20)
Grundigligaen. Drammenshallen, fredag 5. september 2014 kl 1900.
Tilskuere: 1503
Glassverket: Guro Rundbråten, Marte Langeli, Monica Iversen 2, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 4, Veronica Kristiansen 3, Mina Gustavsen, Pia Narvesen 2, Trine Bronsta 1, Jeanett Kristiansen 4, Hege Bakken Wahlquist 1.

Toppskårere: Kari Brattset og Jeanett Kristiansen, Glassverket 4. Nora Mørk og Linn-Kristin Riegelhuth-Koren, Larvik 6.
2 minuttere: Glassverket 1, Larvik ingen.

Neste kamp: Storhamar – Glassverket, Grundigligaen, Prestrudhallen, onsdag 10. september kl 19.00.

Av Peter Tubaas