• Ronny Deila var i Drammenshallen med familien i går, og slo samtidig av en prat med EBs Merete Bronsta.

Deila tror Glassverket kan slåss om medalje

02.09.14 // I år som i fjor er Ronny Deila involvert under seriepremieren til Glassverket, og Celtic-treneren er alt på plass i hjemlandet.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Ronny Deila overvar økta til Glassverket mandag kveld, etter å ha vært med døtrene på trening like før. Han ser fram til å bidra under seriestarten på fredag.

– Det er til en god sak, og jeg er veldig glad for å kunne stille opp på det. Det var avtalt før jeg dro fra Strømgsgodset. Heldigvis passet det sånn at jeg kunne komme hjem denne uken. Jeg ser fram til å vise jentene mine hvor god jeg er i håndball, spøker Ronny Deila og kikker bort på familien.

I pausen under kampen mot Larvik (fredag kl 19) spiller nemlig Deila showkamp sammen med andre lokale helter: Gustav Wikheim (Strømsgodset), Mikkel Christiansen (artist i Broiler), Sigurd Pettersen (eks-skihopper), Frode Hagen (eks DHK, proff), Bente Skari (eks-skistjerne), Yousuf Gilani (politiker og cricketspiller) og Erik Espeseth (daglig leder Strømsgodset) og Trine Hartz (artist).

– Jeg gleder meg også til å se kampen mot Larvik, det er jo høydepunktet. Jeg tror Glassverket er bedre i år enn i fjor. De har hatt en jevn utvikling, og jeg tror laget er mer modne for å slåss om en medalje i år, sier han.

Ronny Deila satt på benken som et stunt under serieåpningen mot Stabæk for ett år siden. Å ha den tidligere gulltreneren med under seriestarten er i ferd med å bli en tradisjon.

– Så lenge jeg er attraktiv nok, så får jeg kanskje være med igjen, ler han. – Nei, vi får vel ta det som det kommer. Jeg har en hyggelig relasjon til Glassverket, konstaterer Deila, som selv spilte håndball i Urædd til han var 16 år hjemme i Porsgrunn.

«Den viktigste kampen» er et initiativ fra Glassverkets største sponsor EB og et samarbeid med den veldedige organisasjonen Aktiv mot kreft. Overskuddet fra den første serierunden og seminaret som arrangeres på Drammen Kino går direkte til et nytt «pusterom» på Drammen sykehus.

– Vi synes det er ekstra hyggelig at pengene kan gå til et lokalt formål. Og vi er kjempefornøyde med at Ronny og alle andre stiller opp og ser viktigheten av å gjøre det. De hjelper oss å sette fokus på saken og på å få publikum til arenaen. Jo flere som kommer, desto mer penger til en god sak. Vi gleder oss veldig til fredag, smiler Merete Bronsta, som er ansvarlig for omdømme, merkevare og sponsorater i EB.

Hun roser også de andre sponsorene som har bidratt med ytterligere midler gjennom kronerulling via epost i forrige uke og serverer enda en godbit:

– Vi auksjonerer bort signerte Glassverket- og Larvik-drakter, håndballer, deltakelse og tur til Oslo Maraton, og ikke minst til New York Maraton. Fristen er fredag kveld, så det er bare å begynne å by, oppfordrer hun.

Veldedighet er også noe som ligger i ryggraden til Deilas nye, skotske arbeidsgiver.

– Celtic har en hel avdeling med 20 mennesker som bare jobber med veldedighet. Det var en prest fra Irland som grunnla klubben på slutten av 1800-tallet. Den skulle være for folket og hjelpe vanskeligstilte i samfunnet. Det lever de opp til den dag i dag, forteller Deila.

Les mer om Den viktigste kampen her.

Av Peter Tubaas