• Kristin Nørstebø, Renate Saastad Sømme, Hege Bakken Wahlquist og de andre jentene har vært nøye på det fysiske arbeidet i sommer.

Testet tre dager til ende

31.07.14 // Glassverket har gått grundig til verks de første dagene av oppkjøringsperioden. Testresultatene lover godt, i følge treneren.

Skrevet av NTH

Onsdag var det såkalt biptest for spillerne, som går ut på å løpe flest mulig ganger mellom to kjegler med 20 meters avstand før en blir innhentet av lydsignalet. I praksis betyr det å løpe til du stuper.

– Jeg er veldig fornøyd med med det vi har sett disse tre dagene. Resultatene viser at folk har trent godt i sommer. Totalt sett har vi minst like gode eller bedre resultater på alle, sammenliknet med rett før sommeren, noe som er akkurat det vi håpet på. Det er tross alt ikke så lenge siden vi tok ferie, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Noen har trent sammen, men de fleste har trent mye for seg selv i løpet av sommeren. Testene viser i alle fall at jentene har gjort jobben.

– Jeg tror alle har trent godt, kanskje mer enn det som er planlagt. Spillerne er flinke til å legge ned den innsatsen som skal til. Vi stiller høye krav til hverandre. Når trenerne setter opp et treningsprogram for oss, kan de være trygge på at vi gjennomfører, sier Kristin Nørstebø.

Selv om det er godt å være i gang med fellesøkter, er det nok mange som ser fram til mer håndball og mindre testing i dagene som følger.

– Testene gir oss et godt sammenlikningsgrunnlag, men det er ingen tvil om at vi har hatt en tøff start på uka, med tester tre dager til ende. Vi er veldig glade vi er ferdig med testene for denne gang, slik at vi kan konsentrere oss om det vi liker best, spille håndball, smiler Renate Saastad Sømme.

Før onsdagens løpetest, stod brutalbenk, jegerhvile, stille lengde og pushups på planen mandag og cross-fit testing med burpees, knebøy og en spesiell type situps på tirsdag.

– Akkurat den hadde jeg hundre prosent fremgang på, for jeg hadde en liten betennelse i foten som gjorde at jeg ikke fikk lov til å være med sist. De andre testene er jeg veldig godt fornøyd med, forklarer Saastad Sømme.

Og disse dagene har naturlivis ikke testingen vært det eneste på programmet, men en oppvarming til håndballøkt både mandag og tirsdag.

– Jeg tror nok de fleste er glade for at vi er ferdig med testingen nå. Men det er bra vi tester både styrke og kondisjon så systematisk. Jeg tror de fleste har trent alt de skulle og kunne. Vi er godt forberedt, mener Hege Bakken Wahlquist.

Av Peter Tubaas