• Mina Gustavsen (t.h.) har begynt å spille håndball igjen. Her er hun sammen med Hege Bakken Wahlquist på trening med hopplegenden Sigurd Pettersen under teambuildingen i juni.

God uke for Gustavsen

21. juli 2014 // I tillegg til å begynne å trene håndball igjen, fikk Mina Gustavsen en skikkelig gladmelding i forrige uke.

Skrevet av NTH

Foruten at knærne begynner å bli spillbare igjen, fikk hun onsdag resultatene fra opptaket til Politihøyskolen.

– Jeg kom inn, faktisk. Det har vært drømmen hele tida, så det er rart at jeg endelig er der. Jeg begynner i august, sier Mina Gustavsen fornøyd.

Som om ikke det er nok, er 22-åringen inne i sin første måned i felles leilighet med lagvenninnen Jeanett Kristiansen på Gulskogen.

– Akkurat nå prøver vi å få internett og TV og sånn til å virke. Det er ikke så lett! Men nå begynner vi snart med håndball igjen, så det gjelder å komme i orden. Vi kommer til å få det fint her, sier hun på telefon til glassverketelite.no.

Det er én uke til Glassverket starter opp igjen, men allerede lørdag «tjuvstartet» Gustavsen på høstsesongen. Da hadde hun sin første håndballøkt siden den doble kneoperasjonen i februar, med trener Kenneth Gabrielsen og Veronica Kristiansen. Sistnevnte ville ha en gjennomkjøring før landslagssamlingen som startet mandag.

– Det gikk veldig bra med tanke på knærne. Jeg hadde ingen smerter. Vi trente bare en times tid, men jeg holdt ikke noe tilbake og hadde ingen problemer. Jeg kjente det litt i det høyre kneet etterpå, men det var nok mest fordi det var uvante bevegelser, forteller Gustavsen.

Det er omtrent på dagen fem måneder siden hun opererte, og det nærmeste hun har vært håndball etter det, har vært å løpe rett fram. Tirsdag går hun imidlertid på en ny håndballøkt.

– Det er for tidlig å si hvordan det vil gå når vi øker treningsmengden. Det er naturlig at jeg trenger litt tilvenning. Jeg har hatt tre uker helt uten smerter nå, men skal fortsette å ta det med ro, lover hun.

Om 15 dager reiser Glassverket på treningsleir i Polen. Mina Gustavsen håper mye har skjedd innen den tid.

– Jeg regner absolutt ikke med å kunne være med på alt der nede, men kanskje jeg kan få noen minutter ute på banen, sier hun.

Av Peter Tubaas