• Juniorleder Vibeke Bentsen (foran) sammen med Geir Oustorp som ledet J18-laget i internkampen mot J16-laget i slutten av juni med resultatet 42-28. (Foto: Per-Jan Brekke)

Har tro på juniorlagene

07.07.14 // Det er en naturlig målsetting for 18- og 16-årslagene til Glassverket å kvalifisere seg til henholdsvis Lerøy- og Bringserien. Moroa starter første helgen i september.

Skrevet av NTH

For kort tid siden ble kvalifiseringspuljene for den landsdekkende Lerøyserien (18) og interregionale Bringserien (16) klare. 18-åringene skal i pulje 8 opp mot Heimdal og Kongsvinger hjemme i Glassverket idrettshall, mens 16-åringene i pulje 13 møter arrangør Lommedalen, samt Byåsen og Grue.

Leder for juniorsatsingen i Glassverket, Vibeke Bentsen, mener det er et naturlig mål for de to lagene å kvalifisere seg til Lerøy og Bring.

– Det er naturligvis prestisje å kvalifisere seg til begge turneringer. Alle klubber som satser på juniorene sine ønsker å være representert der. Det aller viktigste er at man får veldig god matching gjennom hele vinteren. Vi har tro på begge lagene våre. Jeg tror vi kan nå langt, men i første omgang gjelder det å kvalifisere seg, sier Bentsen til glassverketelite.no.

Første runde i de to viktige turneringene for 18- og 16-åringer spilles 6. og 7. september, det vil si at det braker løs dagen etter at elitelaget har sesongåpnet mot Larvik på hjemmebane.

I Lerøyserien går de to beste lagene fra hver pulje videre til andre kvalifiseringsrunde, men det er viktig å vinne puljen for å få en best mulig rangering foran neste kvalifiseringsrunde.

Bringlaget kan kvalifisere seg til det ordinære spillet allerede første helgen ved å vinne puljen sin, mens 2. og 3. plassen går videre til ekstra kvalifisering 4. og 5. oktober.

Samarbeidsklubben Åssiden røk ut i andre kvalifiseringsrunde til landsserien i fjor. Bringlaget til Glassverket kvalifiserte seg, men klarte ikke å ta seg helt til det nasjonale sluttspillet. .

Begge juniorlagene drar nytte av elitespillere i kampen for avansement til Bringserien og Lerøyserien. J16-laget ledes av Espen Rødevand, som har Veronica Kristiansen med i sitt team, mens Pål Sørum har Renate Saastad Sømme med i teamet rundt J18-laget (junior elite).

Av Peter Tubaas