• Sammen med resten av laget dristet Marthe Kristin Olsen seg til pendelhopp under teambuildingen i Rollag sist helg.

Takket ja til Skrim

30.06.14 // Glassverket mister en spiller med et stort, lilla hjerte når Marthe Kristin Olsen går tilbake til naboklubben Skrim.

Skrevet av NTH

Det har blitt lite spilletid på Marthe Kristin Olsen denne sesongen, og konkurransen ville blitt enda tøffere til høsten.

– Jeg har full forståelse for at Glassverket hentet Kari (Brattset) når de hadde sjansen til det. Jeg tror det kommer til å bli kjempebra. Jeg skulle gjerne vært med på det, men det ville blitt tøft å kjempe seg til en plass på laget, sier strekspilleren til glassverketelite.no.

Marthe Kristin har tenkt lenge over sin håndballframtid og skulle tatt avgjørelsen på fredag.

– Det var en tøff dag, det ble for vanskelig. Jeg måtte ha litt mer betenkningstid, men nå er jeg glad jeg fikk tatt en beslutning før ferien. Jeg har storkosa meg i Glassverket, og kommer til å savne jentene, men jeg må være litt realistisk i forhold til spilletid. Når man bruker så mye tid på håndballen, tapper det en for energi å sitte så mye på benken. Jeg tror dette er det rette å gjøre, sier hun.

Dermed ble en av de siste begivenhetene for Marthe Kristin Olsen i Glassverket, i denne omgang, forrige helgs teambuilding i Numedal.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk lov til å være med og få den fine opplevelsen med jentene. Jeg var veldig usikker i forkant om jeg fikk lov til å være med eller ikke, sier hun.

Marthe Kristin Olsen, som fyller 25 år på onsdag, kom til Glassverket fra nettopp Skrim for to år siden. Nå blir hun en viktig tilvekst for de blåkledde etter opprykket. Når det først ble klubbskifte, var Skrim det eneste alternativet.

– Jeg tror ikke jeg ville vurdert en annen klubb enn Skrim. Jeg kjenner en god del av spillerne og støtteapparatet, så det gjør det litt lettere å gå dit. I tillegg har de en del nye spillere som jeg ser fram til å bli bedre kjent med, sier hun.

Når hun i tillegg bor i Hokksund, blir ikke turen til Kongsberg altfor lang. Og Olsen har fortsatt masse å gi.

– Jeg kommer til å gi alt så lenge jeg holder på med det her, lover hun.

Strekspilleren har skåret mot Glassverket tidligere, og den 5. oktober får hun sjansen til å overliste gamle lagvenninner når de lilla gjester Kongsberghallen.

– Det blir spesielt og helt sikkert en følelsesladet dag, men jeg satser på å få leke meg litt med Guro den dagen, smiler Olsen.

Trener Kenneth Gabrielsen er ikke glad for å miste en av sine lojale støttespillere, men tror det var en sportslig, riktig beslutning.

– Det er et klokt valg av Marthe, som viser at hun har ambisjoner på håndballbanen. Men jeg har kjent henne lenge, så det er klart at det er vemodig at hun går til en annen klubb. Glassverket har bygget stein på stein, og Marthe har vært en av grunnsteinene de siste to årene og vil bli savnet av alle, sier trener Kenneth Gabrielsen, som også har trent henne i Mjøndalen.

Tidligere i måneden ble det klart at Nina Heglund går til Flint i 1. divisjon. Dit har også Lena Foss gått. Martine Hansen Sundet er gått til Gjerpen og Rikke Klausen til Stabæk.

Av Peter Tubaas