• Glassverkets arrangementssjef Erik Øie får prisen som beste arrangør for 1314-sesongen fra Hein Barthold, daglig leder i Norsk Topphåndball.

Glassverket åpner mot Larvik

27.06.14 // Det blir Jeanett Kristiansen mot gamle lagvenninner i første seriekamp. Deretter følger enda flere gode motstandere på rad og rekke for de lilla.

Skrevet av NTH

Fredag ble terminlisten for 2014-15-sesongen endelig offentlig, og den viser at Jeanett Kristiansen og Glassverket tar i mot Larvik på hjemmebane i første serierunde fredag 5. september klokken 19.00

– Det blir gøy, jeg gleder meg til det, selv om jeg ikke har rukket å tenke så mye på det ennå. Larvik skal få merke at de møter Glassverket, og det skal de andre lagene også, lover Jeanett Kristiansen, som returnerte til Glassverket for en måned siden – etter ett år i vestfoldklubben.

– Vi søkte Håndballforbundet tidlig om å få hjemmekamp mot Larvik i første serierunde, noe vi er glad vi fikk innvilget. Både Håndballforbundet og Larvik var positive. Vi planlegger en større happening for sponsorer og publikum, med mye aktiviteter og moro. Vi har også et samarbeid med Aktiv Mot Kreft, legger arrangementssjef Erik Øie til.

Serieåpningen blir også et møte mellom gigantklubben som har vært den beste arrangørklubben i eliteserien i 14 år – og den fremadstormende, lilla drammensklubben som overtok tronen i fjor.

– Prisen gir oss masse motivasjon. Den kvelden vi fikk utmerkelsen tikket det inn mange hyggelige meldinger fra frivilligapparatet. Det er en veldig positiv gjeng, som vi er helt avhengig av. Prisen er en fjær i hatten til alle som er med og bidrar rundt kampene, sier han.

Etter den tøffe åpningen følger bortekamp mot fjorårsfirer Storhamar, hjemmekamp mot hardtsatsende Vipers, borte mot vriene Nordstrand og hjemme mot et annet ambisiøst lag, nemlig Oppsal.

– Deretter kommer kampen mot Skrim, som jeg gleder meg ekstra mye til. Det er riktignok på bortebane, men det blir skikkelig stas med et rent Buskerud-oppgjør. Vi skal gjøre vårt til at vi klarer å fylle Kongsberghallen den kvelden, smiler Øie.

Og 18. februar er det Glassverket sin tur til å ta i mot naboen i Drammenshallen.

Det blir to dobbeltarrangement i løpet av sesongen. I den første, 15. oktober, er det Glassverket mot Rikke Klausens Stabæk pluss Drammen – Elverum i forbindelse med Håndballuka/Tøff med ball. Og 4. mars er det Glassverket – Byåsen og Drammen – ØIF Arendal.

– Slike arrangement gjør at vi får litt mer trykk rundt kampene, og det skaper mer interesse for håndball. Men det er akkurat passe med én dobbeltkamp i halvåret, for det er krevende arrangementer.

Glassverket avslutter sesongen hjemme mot opprykkerne Halden 28. mars. Alle Glassverkets kamper ser du nedenfor eller ved å klikke her. Det er bare å begynne å planlegge høsten og vinteren.

– Det skal være rimelig spikret nå. Det skal mye til for om noen kamper flyttes på dato, men det kan bli flyttinger på tid, sier Erik Øie.

Av Peter Tubaas

Glassverkets kamper i 2014-15-sesongen:
5/9 Larvik (H)
10/9 Storhamar (B)
14/9 Vipers (H)
24/9 Nordstrand (B)
28/9 Oppsal (H)
5/10 Skrim (B)
15/10 Stabæk (H)
2/11 Byåsen (B)
12/11 Tertnes (H)
23/11 Fredrikstad (H)
7/1 Halden (B)
14/1 Larvik (B)
18/1 Storhamar (H)
25/1 Vipers (B)
4/2 Nordstrand (H)
11/2 Oppsal (B)
18/2 Skrim (H)
1/3 Stabæk (B)
4/3 Byåsen (H)
11/3 Tertnes (B)
25/3 Fredrikstad (B)
28/3 Halden (H)