• Her har Trine Bronsta bestemt seg for å hoppe, og får et klapp på skulderen av Monica Iversen.

Hoppet ut i det ukjente

21.06.14 // For mange var det første gangen da pendelhopp stod på programmet under teambuildingen på lørdag. Nervene var i helspenn, men alle overvant frykten sin.

Skrevet av NTH

Rollag (glassverketelite.no): Man skjønner ikke helt hvordan følelsen er før man selv står på utsiden av gjerdet og det eneste som gjenstår er å slippe taket.

– Da han ga meg klarsignal, bare hoppet jeg med én gang. Det kom et lite seiershyl da, ler Trine Bronsta.

Julia Gellein Vangen har også høydeskrekk og måtte avbryte sitt første forsøk, men viste styrke da hun en lang stund senere ba om å få prøve igjen.

– Jeg ble litt irritert på Trine, fordi når hun gjorde det, så måtte jo jeg gjøre det også, sier Gellein Vangen. – Nå når det er over er jeg veldig glad i Trine, men jeg vet ikke om jeg har lyst til å hoppe én gang til, smiler hun.

Spillerne visste ikke hva de hadde i vente da de våknet lørdag morgen. Men en liten sykkeltur sør for Numedal Folkehøgskole stod Sondre Bergem på Bjørgesund bru med tauverk og karabinkroker.

– Jeg begynte å grine og fikk helt panikk da jeg så hva vi skulle gjøre. Men det hjalp å ta en prat med Monica (Iversen) og støtte fra lagvenninnene. Og jeg husket hvor fornøyd jeg var med å klare å rappellere for to år siden og ville ikke være den eneste som ikke gjorde det i dag, sier hun.

– Jeg visste de ville klare det, jeg bare ba dem om å klarte over kanten og ikke tenke for mye, sier hun.

Så var kapteinen sin tur til å klarte over kanten.

– Jeg var helt rolig fram til da, men da jeg sto der på utsiden og så ned, da stoppet det helt opp. Jeg prøvde å slippe med én gang, og lurte alle inklusive meg selv, men trengte å summe meg noen seunder før jeg klarte å gjøre det på ordentlig, sier hun.

Iversen forsvant ned mot Numedalslågen med en god jul-hilsen (!) til sine lagvenninner. Selv om mange var preget av stundens alvor, hoppet én etter én ut fra brua, både spillere og støtteapparat. Men har man ikke har prøvd det selv, er det vanskelig å forestille hvordan det er å slippe taket og samtidig stole på at de rundt har full kontroll.

– Nå er det bare utrolig deilig å tenke på at jeg hoppet fra den brua. Jeg er veldig stolt av at alle sammen gjorde det. Vi stod sammen som et lag i dag, sier Trine Bronsta til glassverketelite.no.

Senere på dagen fikk spillerne et imponerende foredrag av hoppukevinner Sigurd Pettersen, for anledningen på hjemmebane i Rollag. Han tok også en økt med vekt på basistrening i den nye håndballhallen ved Idrettsskolen.-

– Det er inspirerende å lære fra utøvere i andre idretter og med en så suksessfull idrettskarriere bak seg. Jeg elsker økter som har med turn å gjøre. Vi har gått i den retningen med Ole Christian på styrke og cross-fit, og det gjør oss mer alsidige og mindre sårbare for skader, sier Pia Narvesen.

Til sist lørdag kveld var det beachvolley og fotballturnering, grilling og quiz.

Av Peter Tubaas