• Sissi Karlsson var i aksjon for Glassverket i kamp for første gang i går.

Karlsson: – Ruskigt

18.06.14 // Svenske gloser har inntatt Glassverket, og Sissi Karlsson trengte bare ett ord for å oppsummere treningskampen mot Stabæk.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): 15 minutter ut i kampen mot Stabæk kunne Glassverket-nykommer Sissi Karlsson gjøre en «high five» med Guro Rundbråten på sidenlinjen og innta målfeltet for Glassverket for første gang. Hun reddet den første ballen, men synes ikke kampen var all verden.

– Det var «ruskigt». Vi fikk ikke helt til den stabiliteten som må være mellom forsvaret og keeperspillet, sier hun til glassverketelite.no.

I sommerhete Drammenshallen måtte Sissi Karlsson kaste overtrekksgenseren etter fem minutters spill, men helt varm i trøya føler hun seg ikke ennå.

– Jeg synes både at jeg selv og forsvaret ble for passive. Jeg leser spillet feil og i blant gjorde forsvaret feil også. Men foreløpig har vi ikke hatt særlig mer enn tre håndballtreninger sammen, så jeg regner med kommunikasjonen kommer etter hvert, sier hun.

Nøkkelen er naturligvis å øve mer sammen, mener hun.

– Da blir vi bedre til å lese og forstå hverandre. Jeg må gi mer feedback til forsvaret, og forsvaret må påpeke det som er viktig for dem. Det må være en dialog hele veien, slik at vi bygger opp tilliten sammen, sier hun.

Karlsson spilte 15 minutter av første omgang og syv minutter av andre omgang i debuten for Glassverket, som endte med 22-26-tap mot Stabæk.

– Resultatet er definitivt ikke noe vi bruker noe tid på nå. Det var den første treningskampen, tross alt. Spillet setter seg ikke på én uke, men det hadde jo vært morsommere om det gikk bedre, smiler hun.

Den svenske jenta har flyttet fra Levanger til Drammen og funnet seg et sted og bo, så nå er hun med Glassverket for fullt.

– Flyttelasset er kommet, og det er godt å endelig være på plass. Jeg er her fram til ferien og så med for fullt igjen etter det, og det ser jeg fram til, sier hun.

Av Peter Tubaas