• Anja Lønseth dirigerer spillerne på trening og holder økonomien i stramme tøyler resten av tiden.

Lisens på første forsøk

11.06.14 // Glassverket var blant de fem klubbene som tirsdag fikk tildels lisens for spill i eliteserien 1415 i første runde. Ryddig og robust økonomi er hovedårsaken.

Skrevet av NTH

Sammen med Larvik, Oppsal, Stabæk og Tertnes fikk Glassverket innvilget såkalt «Eliteserielisens uten anmerkninger» av NHF for kommende sesong.

– Vi er fornøyde med det, men egentlig ikke overrasket. Det var et mål å få lisensen tildelt i første runde, og det uten noen anmerkninger, akkurat som i fjor, sier daglig leder i Glassverket IF, Anja Lønseth.

Positiv egenkapital er blant de viktigste kriteriene i lisensen. Og den er god og stigende for Glassverket, ettersom klubben gikk med overskudd også i 2013. Det ser også lovende ut for dette året.

– Vi har aldri ligget så godt an på dette tidspunktet i året som vi gjør nå. Det viktigste for oss er å sette tæring etter næring. Vi har en robust økonomi og god oversikt. Vi samarbeider tett med regnskapsfører og revisor, og det lønner seg, forteller hun.

Budsjettet for håndballen i Glassverket (unntatt barneidretten) ligger på rundt fire millioner kroner i 2014.

– Det betyr at vi ligger omtrent der vi bør være. Økonomien har blitt styrket etter at vi nå har det første hele kalenderåret bak oss i eliteserien. Nå har vi fått en god kontinuitet på driften av klubben. Vi får ikke noen overraskelser lenger når det kommer regninger, sier hun.

Av Peter Tubaas