• Veronica Kristiansen og Camilla Herrem (foran) skåret ti mål til sammen mot Sør-Korea.

Revansjesugne etter tap mot Sør-Korea

06.06.14 // Veronica Kristiansen var toneangivende i den første landskampen mot Sør-Korea og ble norsk toppskårer sammen med romvenninnen Camilla Herrem.

Skrevet av NTH

Mens folk flest lå og sov her hjemme, spilte Norge sin første av to privatlandskamper mot Sør-Korea i natt. Glassverkets Veronica Kristiansen fikk mye tillit, men var skuffet etter tapet.

– Vi klarte ikke målsettingene vi hadde satt oss før kampen. Sør-Korea er sinnsykt fotrappe, og vi er definitivt ikke fornøyde med å slippe inn 32 mål bakover, skriver hun i en melding til glassverketelite.no.

I følge Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen, som er i Sør-Korea for blant annet å bidra med videoanalyse, skåret Kristiansen fem ganger på seks forsøk. I tillegg hadde hun fire målgivende pasninger.

– Vikki var toneangivende og etter min mening en av de beste på banen. Hun har kvaliteter som passer perfekt til det sør-koreanske forsvaret. Hun var den bakspilleren som spilte mest. Hun er alltid lojal, men kunne nok vært enda mer kreativ når muligheten byr seg, oppsummerer Gabrielsen.

Norge ledet 17-14 til pause og var på det meste oppe i en firemålsledelse foran 3000 tilskuere i Seoul. Men det ble litt for puslete i forsvar, noe som gjorde at Sør-Korea tok en ikke ufortjent 32-30-seier. Kristiansen og romvenninnen Camilla Herrem ble toppskårere for Norge med fem mål hver.

– Det var veldig gøy å få så mye spilletid. I tillegg fikk jeg spille midtback mesteparten av tiden og er OK fornøyd med egen innsats. Fremover har vi mye bra spill og kommer til gode muligheter. Forsvarsmessig har både jeg og laget noe å jobbe med. Det skal vel egentlig holde å skåre 30 mål for å vinne en kamp, men vi hang ikke med på de kjappe fintene til koreanerne. Vi er revansjesugne til søndag, lover Glassverkets landslagsspiller.

Av Peter Tubaas