• Kari Brattset og Kristin Nørstebø jubler etter sistnevntes første skåring mot Sverige.

Brattset fikk starte i debutkampen

05.06.14 // Kari Brattset fikk sin første landskamp og markerte seg sammen med Jeanett Kristiansen og Kristin Nørstebø da rekruttlandslaget til Norge slo Sveriges A-landslag med 34-25 torsdag kveld.

Skrevet av NTH

Elverum (glassverketelite.no): De tre Glassverket-spillere spilte over halve kampen hver og skåret en gang hver i begge omganger. Jeanett Kristiansen og Kristin Nørstebø har etter hvert fått mye rutine fra landslag, men for Kari Brattset var det første gangen. Det bar hun ikke preg av.

– Jeg synes bare det var kjempegøy. Jeg var ikke noe særlig nervøs, jeg pleier ikke bli det. Men jeg var nok litt spent i forkant og veldig gira da vi begynte, smiler Brattset etter den solide nimålsseieren mot Sverige.

Privatlandskamp: Norge rekrutt – Sverige A 34-25 (18-15)

Svenskene hang med i starten og ledet 3-1, men utover i omgangen og i andre omgang var det ingen tvil i Terningen Arena.

– Det var veldig moro å slå Sverige, og jeg synes vi jobbet veldig bra kollektivt til tross for at vi bare har trent to ganger sammen. Etter litt rusk i starten tar alle tak, sier Brattset, som er sånn passe fornøyd med seg selv.

– Jeg synes alltid jeg kunne gjort ting bedre, men innsatsen var vel grei nok og kom seg utover i kampen, sier hun.

Glassverket-spillerne var på banen samtidig i to minutter midt i første omgang og hele det siste kvarteret i andre omgang. Både Nørstebø og Kristiansen roser Kari Brattset etter hennes første landskamp.

– Det var kjempegøy å se henne ute på banen, for hun var jo så flink. En veldig god debut, synes Kristiansen.

– Jeg synes Kari var god både framover og bakover. Spesielt i forsvar. Jeg synes hun var veldig trygg å ha ved siden av seg der, sier Nørstebø.

Mot slutten av kampen mot Sverige var det Glassverket-show med tre mål på rappen. Først et skudd fra Nørstebø etter 24 minutter (30-23), deretter kontring fra Kristiansen etter 26 minutter (31-23) og til sist skåring fra strek fra Brattset minuttet etter (32-24). Den siste timeouten gjorde utslaget.

– Da bestemte vi oss for å sette inn nådestøtet, for Sverige hadde ligget og lurt like bak oss ganske lenge. Jeg er veldig glad vi da klarte å vippe det vår vei. Det er en god egenskap, sier Kristin Nørstebø.

Norge ledet nesten hele kampen, bortsett fra i en rotete innledning. Kristin Nørstebø skåret først av Glassverket-jentene da hun utliknet til 7-7 etter 11 minutter. Kari Brattset fikk sitt aller første landslagsmål fra strek etter 14 minutter (10-8). Jeanett Kristiansen fulgte opp med en skåring etter kontring (18-14) tre minutter før pause.

Til pause skilte tre mål (18-15), men Norge økte altså til 34-25 før det hele var over.

– Det resultatet synes jeg er verdt å juble for. Vi er tross alt rekruttlandslaget og slo faktisk A-landslaget til Sverige. De mangler kanskje et par spillere, men ellers er dette de beste, forteller Jeanett Kristiansen.

Det var cirka 300 tilskuere i Terningen Arena på Elverum. Lagene møtes igjen lørdag kl 12 samme sted.

Av Peter Tubaas