• Veronica Kristiansen varmer opp skuddarmen i forkant av kampen mot Hviterussland i Stavanger i mars.

Reiser uthvilt til Sør-Korea

30.05.14 // To uker som heltidsutøver har allerede gjort underverker for Veronica Kristiansen. Fredag reiser hun tilbake til Sør-Korea for første gang siden hun tok gull med juniorlandslaget, mer uthvilt enn noen gang.

Skrevet av NTH

For nøyaktig to uker begynte Veronica Kristiansen på sin nye tilværelse som håndballspiller på heltid.

– Det har vært veldig deilig. Jeg føler jeg har mer overskudd på trening allerede. Jeg merker at jeg ikke kommer på trening og er trøtt og sliten etter en lang dag, sier hun til glassverketelite.no.

Thorir Hergeirsson er opptatt av at totalbelastningen ikke blir for stor på våre beste spillere. Nok tid til hvile er ofte det det skorter på for mange. Det har Kristiansen tatt konsekvensen av. Hun har aldri reist på samling med A-landslaget så uthvilt før.

– Ja, det stemmer jo det. Jeg har hatt to uker med et slags proffliv nå. Jeg har trent to ganger om dagen og spist og sovet mellom øktene. Jeg håper og tror det slår positivt ut allerede på samlingen i Sør-Korea, sier hun.

A-landslaget skal være i Asia helt fram til 15. juni.

– Jeg ser fram til å ha gode rutiner, det vil si spise, sove og trene riktig og holde fokus, hver dag i to uker, slik at jeg kommer godt trent hjem igjen, sier hun.

Den lange turen til Sør-Korea starter tidlig fredag ettermiddag og går via Helsinki. Det er første gang hun er i landet siden hun tok gull i Junior-VM i 2010, sammen med blant andre Guro Rundbråten og Kristin Nørstebø.

– Jeg husker at jeg ikke spilte så veldig mye, og at det ikke var like mye trøkk på tribunen i finalen som det var i EM-finalen året før. Men det var en fin gruppe med nordmenn der som skapte liv med flagg og heiing fra tribunen, sier hun.

Veronica Kristiansen deler rom med Camilla Herrem på samlingen i Sør-Korea.

– Det er nye konstellasjoner hver gang. Det er første gang vi bor sammen, men det blir veldig hyggelig å bo på rom med Camilla. Det er ei morsom jente, det, smiler Vikki.

I EM-kvalifiseringen i mars fikk ikke Kristiansen komme på banen i hjemmekampen mot Hviterussland, men var sentral og skåret fire ganger i bortekampen. I Sør-Korea spilles to obligatoriske kamper mot vertsnasjonen, henholdsvis 6. og 8. juni.

Av Peter Tubaas