• Kenneth Gabrielsen i aksjon under formiddagsøkta til jentelandslaget (LK98) i Skien i dag.

Til Sør-Korea for å lære

27.05.14 // Glassverket- og jentelandslagstrener Kenneth Gabrielsen blir med når A-landslaget reiser til Sør-Korea i slutten av uken.

Skien (glassverketelite.no): Onsdag kjørte Kenneth Gabrielsen og kollega Vigdis Holmeset tester for det yngste jentelandslaget i Skienshallen.

– Vi passer på å kjøre de samme testene hver gang, blant annet kast, spenst og løp, slik at vi kan dokumentere utviklingen. Resultatene ser bra ut, vi har spesielt noen som er helt rå på å løpe, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

LK98 møtte til samling på Sportellet i Skien mandag og skal være der fram til fredag. Gabrielsen rekker bare så vidt hjemom i Svelvik, før han slår følge med Veronica Kristiansen og resten av A-landslaget til Sør-Korea. Som landslagstrener er han invitert med av NHF for å lære mer om hvordan en av verdens beste håndballnasjoner trener og tenker håndball.

– Det blir både spennende og moro. De har en spillestil med særpreg, spiller mye utgruppert og en mot en. De har ekstremt høyt balltempo og spiller en fin type håndball som vi kan lære mye av, også i Glassverket. Det er jo først og fremst vi som er i klubbene som utvikler spillere, sier han.

Sør-Korea og Norge signerte i april 2013 en skriftlig samarbeidsavtale som innebærer at landene skal lære av hverandre fram mot OL i 2016.

Etter turen til Sør-Korea blir det en ny samling for Gabrielsen med LK98, men da på hjemmebane i Drammen. Jentelandslaget skal senere i sommer møte Frankrike i tre kamper på bortebane.

– Det blir mye reising akkurat nå, men det er en gunstig periode å gjøre det på. Hjemme er jentene i trygge og kyndige hender hos Anja og Geir, og våre fysiske trenere, Ole Christian på styrke og bevegelighet, og Terje på løping. Og erfaringene klubbtrenere får av å bidra i landslagssammenheng nyter både vi selv og klubbene våre godt av utover hele året, sier Gabrielsen.

PS! Tidligere Glassverket-spiller og landslagsstjerne Heidi Tjugum er målvaktstrener for LK98.

Av Peter Tubaas