• Etter å ha ligget lenge på gulvet blir Julia Gellein Vangen fulgt av banen av Anja Lønseth og Tiril Günther Merg under treningen på lørdag.

Hjernerystelse for Gellein Vangen

25.05.14 // Julia Gellein Vangen pådro seg en hjernerystelse i sammenstøtet med Pia Narvesen på treningen lørdag, men stilte opp for lillebror Andreas som konfirmerte seg i dag.

Skrevet av NTH

Hjernerystelsen var ingen optimal oppladning til den store dagen til lillebror Andreas, men Julia Gellein Vangen holdt til og med tale under konfirmasjonen søndag.

– Jeg lå rett ut i hele går, men i dag måtte jeg hoppe i bunaden. Jeg synes jeg måtte holde en tale. Jeg hadde heldigvis forberedt litt på forhånd. Jeg snakket kanskje i to minutter og håper det gikk bra. Det har vært en fin dag, men jeg er ganske sliten nå, forteller hun på telefon til glassverketelite.no.

Det så ikke bra ut da både Julia Gellein Vangen og Pia Narvesen ble liggende på gulvet etter det kraftige sammenstøtet på treningen lørdag.

– Jeg husker det meste. Det var kamp om ballen. Jeg skulle passe på Monica, mens Hege hadde Pia. Pia spilte ballen til Monica. Jeg løp for å ta ballen, og Pia løp også, og på en eller annen måte klarte vi å krasje slik at pannen hennes traff meg ved øret og tinningen. Det var naturligvis et uhell, sier Julia.

Sammenstøtet var så kraftig at hun også fikk et kutt i den venstre øreflippen. Mens Pia Narvesen fortsatte treningen etter en liten pause, ble Julia kjørt hjem til Konnerud av løpetrener Terje Pettersen.

– Det var veldig snilt av alle som hjalp meg i går. Jeg hadde ikke klart meg uten dem, sier en takknemlig Gellein Vangen.

Julia er i trygge hender med to foreldre som sykepleiere. De var også i kontakt med legevakten i Drammen lørdag ettermiddag. Julia har alle symptomene som er typiske for hjernerystelse, som svimmelhet, hodepine og kvalme.

– Jeg slet litt med å sove i natt. Men jeg blir vekket litt innimellom av mamma og pappa for at de skal ha kontroll. Så jeg sover og er våken litt om hverandre. Men det går bra, jeg må bare ta det med ro. Jeg håper å være tilbake på håndballtrening på onsdag, men vi får se det an, sier 18-årigen.

Strekspilleren skåret sitt første elitemål for Glassverket mot Oppsal i mars. Hun går Toppidrett på Drammen videregående skole og er russ i år. Tirsdag og onsdag skulle hun etter planen ha eksamen.

– Jeg skal opp i norsk og nynorsk, så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre ennå. Jeg håper ikke jeg må utsette dem. Jeg får se hvordan jeg føler meg i morgen, så får jeg ta det som det kommer, sier Julia Gellein Vangen.

Av Peter Tubaas

Noen minutter etter smellen begynte Pia Narvesen å komme til hektene igjen, mens Trine Bronsta, Lena Foss og Monica Iversen ser etter Julia Gellein Vangen.