• Glassverkets nye fysiske trener Ole Christian Bjerkeset Kristiansen hjelper Monica Iversen med skumrullen slik at det kjennes.

Full rulle i Glassverket

24.05.14 // Det er 14 uker til seriestart, men det har ikke vært noe feriepreg over treningene til Glassverket den første uken av oppkjøringen. – Det er tøft, men godt, sier Pia Narvesen og Monica Iversen.

Skrevet av NTH

Åskollen (glassverketelite.no): Det har vært «bånn gass» på treningene den første uken av oppkjøringen til 1415-sesongen, men lørdagsøkta startet rolig med skumrulle. Noen vil nok kalle det et hendig lite torturredskap, men intensjonen er god.

– Vi kjenner den godt, for å si det sånn. Å gjøre det på forside og utside av låret er verst. Jeg kjente det godt i leggene også. Det er litt selvpining, men vi har godt av det, og det går nok bedre og bedre for hver gang, sier Monica Iversen om såkalt foamrolling.

Det er første gang Glassverket bruker skumrullen systematisk, og spillerne har fått hver sin.

– Jeg merker allerede at det går bedre enn det gjorde på onsdag, som var første gangen vi brukte den. Det er kjempebra at vi kan prøve litt nye ting, og kanskje gjør denne at vi kan restituere fortere og forebygge skader, sier Pia Narvesen.

Skumrullen står på programmet flere dager i uken grunntreningsperioden, men Glassverkets nye fysiske trener, Ole Christian Bjerkeset Kristiansen, bruker den noen minutter hver dag.

– Skumrulle er et kjempebra hjelpemiddel og har blitt veldig populært de siste årene. Det vil øke bevegeligheten og være skadeforebyggende. Det er kjempebra som oppvarming før man skal trene styrke eller spille håndball, for å få i gang blodgjennomstrømningen i muskulaturen, sier Bjerkeset, som foruten å være personlig trener er back på Asker sitt herrelag i 2. divisjon i fotball.

Som for alle andre lag på denne tiden av året er treningsprogrammet til Glassverket fylt til randen av tunge treningsdoser, med vekt på styrke og utholdenhet.

– Det er mer fysisk akkurat nå, og ikke så mye håndball som det er i sesongen. Vi er nødt til å bli tøffere, og da må vi først gjøre det på trening og med hverandre, for så å gjøre det igjen i kamp. Vi vet vi trenger det, sier Iversen.

Og ingen skal si at det ikke gikk hardt nok for seg på trening i dag. Pia Narvesen og Julia Gellein Vangen skallet sammen så hardt at sistnevnte måtte gi seg tidlig.

– Det var en kamp om ballen, så smalt hodene våre sammen. Jeg håper det går bra med Julia. Med meg går det fint, men det blir nok litt ømt i morgen, tror Narvesen.

Både Narvesen og Iversen er blant de mest rutinerte i troppen, men har ingen problemer med å motivere seg for en ny oppkjøring med mye fysisk trening.

– Det er tøft, men godt. Vi har hatt nesten tre uker fri og tatt godt vare på kroppen, så det er helt greit å komme i gang igjen nå. Vi har jo vært gjennom det før, så vi gleder oss litt også. Det er gøy å trene mye. Og vi vet det er viktig, for det er nå vi legger grunnlaget for sesongen, sier Pia Narvesen.

Av Peter Tubaas