• Rikke Klausen, Lena Charlotte Foss og Martine Hansen Sundet får snart nye utfordringer.

På vei til nye klubber

23.05.14 // Tårene og klemmene satt løst da Rikke Klausen og Lena Foss på onsdag informerte resten av spillerne om at de forlater Glassverket.

Åskollen (glassverketelite.no): Rikke Klausen har akkurat takket ja til et tilbud fra Stabæk og Lena Charlotte Foss velger å gå tilbake til Flint. Tidligere har det blitt klart at Martine Hansen Sundet går til Gjerpen.

– Du må få med at vi kommer til å savne alle her. Veldig masse, sier de tre, som var litt vemodige da glassverketelite.no snakket med dem etter onsdagstreningen.

Rikke Klausen har valgt å takke ja til et tilbud fra Stabæk og ga sine lagvenninner nyheten etter treningen.

– Jeg følte jeg måtte gripe den muligheten når jeg fikk den. Jeg trengte noe nytt, og det virker som de ville satse på meg. Jeg er jo skadet, så det gjør det litt vanskelig å dra rett dit og bevise så mye. Men de har sagt at de tror det går fint og at jeg da vil være et alternativ på høyresiden hos Stabæk. Jeg gleder meg til å komme i gang der, men det blir veldig rart å reise herfra, derfor kom det noen tårer i dag, smiler Klausen.

Lena Foss hadde også en nyhet å komme med, nemlig at hun vender tilbake til Flint.

– Det blir trist å forlate Glassverket. Vi er jo sammen i flere timer hver dag, vi er på turer og har det gøy sammen. Det blir veldig kjedelig å forlate en så fin gjeng. Men jeg blir boende i Drammen, så jeg kommer ikke til å miste kontakten helt. Og jeg ser fram til å spille for Flint igjen. Det er spennende med Pål Olderup Jensen tilbake, og vi skal kjempe hardt for å holde oss i toppen av 1. divisjon, sier Tønsberg-jenta, som har mamma og pappa boende bare noen hundre meter unna Slagenhallen.

For målvaktskollega Martine Hansen Sundet ble det klart litt tidligere i måneden at hun også blir å finne i 1. divisjon neste år. Hun skal studere til vernepleier ved Høgskolen i Telemark i Porsgrunn og begynner samtidig å spille for Gjerpen i nabobyen Skien.

– Jeg gjør det for min egen utvikling og har ikke noe i mot å gå ned et nivå for å få litt mer kamptrening. Det er det man trener for og da man blir bedre. Jeg gleder meg til å begynne der, men det blir rart også. Det er fælt å forlate å Glassverket. Jeg er jo blitt veldig glad i jentene, og det er et veldig godt treningsmiljø her. Det har vært to fine år, sier jenta som har vært innom juniorlandslaget.

I tillegg til de tre er Nina Heglund trolig også på vei til en ny klubb i disse dager.

– Det er alltid vemodig å miste spillere, uansett hvorfor de går. Så vi må rette en stor takk for innsatsen til alle de fire, Rikke, Lena, Martine og Nina. De har vært sterke bidragsytere til at vi har et så godt miljø i Glassverket, og vi ønsker dem lykke til videre med nye utfordringer, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas