• A-landslagsspiller og Glassverket-profil Veronica Kristiansen satser alt på håndballen.

I dag blir Vikki heltidsutøver

16.05.14 // Fredag har Veronica Egebakken Kristiansen sin siste arbeidsdag og håper at det å drive med håndball på heltid skal gjøre henne til en bedre spiller i Glassverket og på landslaget.

Skrevet av NTH

Onsdag ble hun tatt ut på årets lag i Postenligaen, og fredag fikk hun kake på sin siste arbeidsdag hos nøkkelprodusenten Kaba MöllerUndall.

– Ja, nå blir jeg håndballspiller på heltid. Jeg håper det kan gi meg mer overskudd. Jeg får bedre tid til å prioritere håndballen og tror jeg får mer ut av treningene. Jeg håper at det vil gjøre meg til en bedre håndballspiller, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson mener 23-åringen har jobbet altfor mye og at det er viljen som har gjort at storskåreren har prestert på så et så høyt nivå over så lang tid med en så høy totalbelastning.

– Jeg har tenkt mye på det siden VM i desember. Jeg har blant annet pratet med Thorir og fått gode råd av han. Det har gått i ett i tre år nå. Det har vært tungt med trening om morgenen, deretter jobb og så trening igjen på kvelden. Jeg gleder meg til en litt annen hverdag nå. Jeg håper jeg får det til å gå rundt, men jeg er innstilt på å klare meg med litt mindre i en periode, sier hun.

Det blir mye å feire for Kristiansen denne uken. I morgen er det nasjonaldag og sannsynligvis mer kake på gang og tidligere i uken kom hun på årets lag som årets venstreback i Postenligaen.

– Det var veldig gøy, og ekstra kult når det er de andre spillerne og trenerne som har stemt på meg. Med det var overraskende. Det er jo så mange gode venstrebacker, som Betina Riegelhuth, Anette Jensen og Tonje Løseth. Det er en ære å vinne den kåringen. Men jeg har mye jeg vil forbedre, understreker hun.

På årets lag fikk hun med seg Glassverket-nykommer Kari Brattset, etter strålende strek- og forsvarsspill for Fredrikstad denne sesongen.

– Jeg synes det var enda mer gledelig enn min egen plass. Det er bra at hun blir lagt merke til. Hun har stort potensial og har også høyden som skal til for å få sjansen på A-landslaget snart, sier Kristiansen om Brattset, som allerede er tatt ut til samling for de spillerne som ikke er tatt ut til A-landslagslagets tur til i Sør-Korea i juni.

Glassverket ble også kåret til årets arrangør i Postenligaen, etter 14 års Larvik-dominans.

– Det var SÅ fortjent. De rundt oss har jobbet som noen gærninger for at alt skal gå på skinner under og rundt kampene. De legger alt til rette både for motstandere, publikum og for oss, sier hun.

I de tre årene Veronica Kristiansen har jobbet hos Kaba MöllerUndall jobbet hun først 80 prosent, deretter 60 prosent og fra nå av null prosent.

– Det blir rart og vemodig å slutte, men det var hyggelig å få kake i dag. Og jeg har lovet å komme innom igjen, kanskje når jeg har fått et tantebarn å vise fram senere i sommer, smiler Vikki, og sikter naturligvis til storesøster Charlotte, som venter sitt første barn i disse dager.

– Hun har egentlig termin mens jeg er i Sør-Korea, men det hender jo de kommer litt før, så jeg håper det skjer noe snart, ler Vikki.

Av Peter Tubaas