• Erik Øie har stått for regien under hjemmekampene til Glassverket.

Glassverket vippet Larvik av arrangørtronen

15.05.14 // Arrangementsansvarlig Erik Øie skryter av staben og dugnadsinnsatsen etter at Glassverket ble kåret til «årets arrangør» i Postenligaen.

Skrevet av NTH

Etter 14 strake år måtte Larvik se seg slått av Glassverket i kampen om å være den beste arrangøren i kvinnenes eliteserie.

– Dette var fantastisk moro, og vi er veldig stolte. Vi har en vanvittig flink arrangementsstab og det legges ned en utrolig dugnadsinnsats fra mange deler av klubben, som vi er helt avhengig av for å få det til å gå rundt, sier arrangementssansvarlig Erik Øie til glassverketelite.no.

Kåringen ble gjort kjent på HåndballXtra på TV2 onsdag kveld. Bak kåringen står Norsk Topphåndball, og stemmene kommer fra bortelagene.

– Vi har vært bevisste på å være gode på alt vi gjør, fra vi sender ut informasjon til gjestende lag flere dager før kamp, til sistemann har forlatt Drammenshallen etter kampen. Dette tyder på at bortelaget har følt seg godt tatt vare på når de kommer til oss, sier Øie.

Larvik har vunnet denne kåringen 14 sesonger på rad. Men nå må topp moderne Larvik Arena og en klubb med et tosifret antall ansatte se seg slått av ferskingene fra Åskollen, med noen få ansatte og en litt sliten håndballhall.

– Nå har vi tatt dem utenfor banen, så da får det være et naturlig mål å slå dem på banen også neste år. Tertnes har jo gjort det allerede, smiler Øie.

Og selv om Glassverket allerede er best på arrangement, har klubben allerede tanker og ideer for hvordan det skal bli enda bedre i 1415-sesongen.

– Vi skal evaluere arrangementsbiten for denne sesongen om noen uker. Da vil vi få en god oversikt over hva som har fungert og hva som må forbedres. Målet vårt er at alle skal føle seg velkomne når de kommer til Drammenshallen, enten det er bortelaget, publikum, sponsorer eller andre.

Glassverket hadde 905 tilskuere i snitt i år, det er 70 flere enn Larvik, men 250 bak Byåsen.

– Det skal være morsomt å gå på kamp i Drammenshallen. Vi har ikke satt noe tall på det ennå, men målsettingen for hjemmekampene neste år blir på minst 1000, sier arrangmentssjefen.

PS! Veronica Kristiansen ble kåret til årets venstreback i Postenligaen, mens Glassverket-nykommer Kari Brattset ble kåret til årets strekspiller for sin innsats i Fredrikstad.

Av Peter Tubaas