• Rikke Klausen må ta det med ro noen dager etter mandagens inngrep.

Klausen på krykker igjen

14.05.14 // Rikke Klausen måtte finne fram krykkene på nytt denne uken etter å ha fjernet en vond cyste i sitt korsbåndskadde høyre kne.

Skrevet av NTH

Nok en gang måtte Rikke Klausen operere høyrekneet, men denne gangen var det planlagt, og skadeavbrekket blir kort. Mandag fikk hun fjernet en cyste og fikk sjekket at kneet så bra ut ellers.

– Det var en lettelse å få det gjort. De mente at dette skulle være det siste jeg gjorde på operasjonsbordet med kneet. De var ganske sikre på at inngrepet var vellykket, sier Rikke Klausen til glassverketelite.no.

I mars ble det oppdaget en cyste i det korsbåndopererte høyre kneet. Den ble kjapt og effektivt fjernet på Drammen sykehus av samme legen som har operert bakspilleren tidligere.

– Jeg føler at jeg er i trygge hender der. Inngrepet tok bare ti minutter Det var veldig deilig å bli ferdig med det. Jeg ville bare bli kvitt den og gleder meg til å bli helt frisk nå.

Tirsdag slappet hun av hjemme, men onsdag er russejenta på plass på skolen igjen.

– Det er ikke noe særlig å være russ på krykker, så jeg rakk dessverre bare noen dager med russefeiring. Fire dager var nok for meg, ler Klausen. – Klart det er litt kjedelig, men jeg håper å kunne gå i 17. mai tog uten krykker i Drammen på lørdag, sier hun.

Selv om skadeavbrekket blir kort, rekker ikke 19-åringen å bli klar til Glassverket starter oppkjøringen neste uke.

– Jeg må ta det med ro den første uka, men neste uke kan jeg begynne å sykle forsiktig. Deretter kan jeg begynne å løpe så smått, gradvis med mer og mer intensitet. Men håndballtrening blir nok en stund til, sier hun.

Av Peter Tubaas