• Malin Tollefsen, Ine Egeland og Nora Egge Johansen fra Strømm jubler over seieren mot Glassverket i Glasscup.

Disse blir nå Glassverket-spillere

12.05.14 // De slo Glassverket i finalen i Glasscup, men nå får Strømm-spillerne tilbud om å spille i lilla drakt neste sesong.

Skrevet av NTH

Planleggingen har pågått en stund, og nå er det blitt kjent at Glassverket og Strømm har blitt enige om et samarbeid og at førstnevnte skal overta spillerne på 1998-laget til naboklubben.

– Umiddelbart etter Glasscup hadde vi møte med Espen Rødevand, som har sagt seg villig til å trene 98-gruppa vår fra neste sesong av. Han trente Glassverket G16 i Bring og har vært med Bring-laget til Drammen HK i år. Tanken er at han får en spillegruppe bestående av våre 98-spillere og spillerne fra Strømm som takker ja til en overgang. Trolig er det snakk om mer enn ti spillere, sier leder for junioravdelingen til Glassverket, Vibeke Bentsen

I slutten av april vant Strømm J16-finalen i Glasscup mot Glassverkets 1997-lag med 16-15 etter «sudden death», med et lag hovedsakelig bestående av spillere født i 1998. Målet med sammenslåingen er å styrke satsingen på jentehåndballen i Glassverket.

– Det er viktig med samarbeid dersom Drammen for alvor skal etablere seg i toppen av norsk kvinnehåndball – og bli der. De unge spillerne er fremtiden vår, og nå får vi en solid satsing på jentehåndball, sier trener for elitelaget, Kenneth Gabrielsen.

I tillegg vil dagens 1997-årgang sammen med J96 danne en rekruttgruppe fra neste sesong av. Laget skal spille 2. divisjon, junior-NM, landsserien, Sør-Norge-serien og kanskje Regionserien.

– Det er veldig mye spennende som skjer nå, og vi jobber kontinuerlig for en bred juniorsatsing i Glassverket. Det store håpet vårt er at disse to talentfulle lagene kan kvalifisere seg til Bring (98) og Spar (96/97) i høst, sier Bentsen.

Hun understreker at intensjonen til Glassverket er å ta vare på alle som ønsker å spille håndball.

– Vi vil at alle aldersklasser skal ha et godt spilletilbud, samtidig som vi ønsker å ha et forsvarlig opplegg for alle de som ønsker å satse, sier hun.

Av Peter Tubaas