• Tiril Günther Merg har fått god tid til å se Glassverket fra sidelinjen i år, som her i Larvik Arena.

Ny nedtur for Günther Merg

06.05.14 // I beste fall får hun noen måneder ekstra skadeavbrekk, i verste fall blir det ny operasjon for uheldige Tiril Günther Merg. Men støtten fra laget varmer for 20-åringen.

Skrevet av NTH

Det alle trodde var en betennelse på grunn av overbelastning viste seg å være en rift på akillesen til Tiril Günther Merg.

– Det var en nedtur å få den beskjeden forrige uke, men det blir ikke bedre av å deppe heller. Jeg kan ikke gjøre så mye annet enn å ta tiden til hjelp. Men jeg gleder meg til det er over, sier hun til glassverketelite.no.

Riften har trolig kommet akutt under opptrening i vinter og er forklaringen på hvorfor det har gjort vondt så lenge. Hevelsen har gjort at den ikke har blitt oppdaget. Riften har begynt å gro, men akillesen har blitt lenger enn den skulle. Da det ble oppdaget forrige uke ble Günther Merg umiddelbart beordret til å ta på skinnen på benet i seks nye uker, for å hindre det i å bli verre.

– Jeg skal på kontroll igjen i slutten av neste uke, og da vil vi kunne få en indikasjon på om det gror rett og om akillesen vil fungere som den skal. Hvis det å gå med skinne ikke har den effekten vi ønsker etter seks uker, må jeg operere igjen, sier Günther Merg.

Etter å allerede ha vært ute i nesten seks måneder, var ikke det noen god nyhet å få for 20-åringen.

– Det er det verste som kan skje. Da blir det samme om igjen, som om jeg skulle røket akillesen på nytt. Det er ikke noe gøy i det hele tatt. Men jeg håper det går bra, og de har sagt at de tror at nytt inngrep ikke blir nødvendig, sier hun.

Hvis hevelsen er gått ned og det ikke er tegn til bedring om noen uker, kan det hende ny operasjon blir gjennomført umiddelbart.

– Selv om riften gror, er frykten at akillesen er svekket i kraft fordi den er for lang. Det må være en gyllen middelvei, den skal verken være for slakk eller for stram.

I følge de første prognosene burde Tiril Günther Merg vært i nærheten av full trening igjen nå, etter at akillesen røk på trening i november. Nå får hun trolig minst et par måneder med ekstra opptrening. Akkurat nå betyr støtten fra lagvenninner og lagledelsen enormt.

– Ja, det betyr veldig mye. Kenneth har sagt jeg ikke må stresse med å rekke sesongstart, og at jeg heller bør sikte meg inn på siste halvdel av sesongen. Jeg er veldig glad for at Kenneth og klubben ikke har gitt meg opp og at lagvenninnene støtter meg så mye. Det er grunnen til at det går såpass greit. Jeg setter stor pris på det, sier hun.

Av Peter Tubaas