• Marte Langeli fikk kjørt seg på sin aller første A-lagstrening i går.

Fikk seg en på trynet

30.04.14 // Målvaktstalentet Marte Langeli (16) leverte varene, men fikk bokstavelig talt smake på nivået, under sin aller første trening med elitelaget til Glassverket.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Skuddet fra venstrekanten til Hege Bakken Wahlquist traff Marte Langeli midt i ansiktet, men det bare ristet hun av seg.

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde før etterpå. Sånn skjer når man er keeper. Det er ikke noen «big deal». Jeg kjenner ikke noe nå, sa Marte Langeli med et smil etter treningen tirsdag.

Hun har vært en sentral brikke på årets J16-lag som deltok i Bringserien og tok sølv i Glasscup i helgen. På elitelagets siste trening for sesongen fikk Langeli for første gang prøve seg på postenliganivå.

– Det var veldig gøy å få sjansen. Jeg vil gjerne kjenne på nivået. Jeg vet jeg har en lang vei å gå, blant annet på kondisjonen, men på sikt er drømmen en plass i troppen til Glassverket og være aktuell for aldersbestemte landslag, sier den ambisiøse jenta.

Trener Kenneth Gabrielsen lover at Marte Langeli skal få hospitere med elitelaget framover og har forventninger til ungjenta.

– Marte er ikke vant til dette nivået ennå, men hun har det som skal til for å lykkes. Hun kommer til å bli en veldig god målvakt dersom hun fortsetter utviklingen hun har hatt denne sesongen, sier Gabrielsen.

Han fikk blant annet se Langeli storspille deler av Glasscup, men i finalen mot Strømm var hun slett ikke fornøyd med seg selv.

– Jeg tror jeg aldri har vært så skuffet etter en kamp før. Jeg var ikke misfornøyd med laget, men med meg selv. Jeg synes også «sudden death» er litt urettferdig i en finale, men sånn var reglene. Og Strømm var jo flinke, sier hun.

Elitelaget tar nå en håndballferie på knappe tre uker, men Marte Langeli har fullt program framover. Torsdag reiser hun på regionsamling for J96 i Follo, etterfulgt av treningskamp og turnering neste uke.

– Jeg synes Marte klarte seg bra i dag, sier målvakt Guro Rundbråten. – Jeg har sett henne før og trent henne i «klubbdeal». Hun har det som skal til, og hun er allerede god. Det er derfor hun får lov til å være med her, sier Glassverket-keeperen.

Langeli håper hun får lov til å komme på flere A-lagstreninger neste sesong.

– Jeg håper absolutt jeg får muligheten igjen og skal gjøre det jeg kan for at jeg får sjansen, sier hun.

Av Peter Tubaas