• Anja Lønseth var høyt og lavt under Glasscup og sjelden langt unna mobiltelefonen.

Sola skinte på Glasscup

29.04.14 // Det var ikke bare været som gjorde årets Glasscup til en solskinnshistorie for cupgeneral Anja Lønseth.

Skrevet av NTH

Status er ikke gjort opp ennå, men alt tyder på at årets Glasscup har vært vellykket både arrangementsmessig og økonomisk. Folk koste seg med håndball inne og med sola ute, i den varmeste helgen til nå i år.

– Vi var kjempeheldige med været og fornøyd med at vi klarte å ha omtrent full hall samtidig som det ble arrangert Tippeliga rett ved siden av. Jeg er stolt over at vi har klart å lage et idrettsarrangement på fire arenaer for så mange mennesker og som har fungert såpass bra. Den frivillige innsatsen vi er helt avhengig av har vært imponerende, sier cupsjef og daglig leder Anja Lønseth i Glassverket IF.

Med 2000 spillere, 200 lag og 400 kamper, som spilles på fire ulike steder, som alle skal ha et dommerpar og sekretariat, samt logistikk med tanke på transport og mat og mye annet, er det mye som skal klaffe.

– Vi får alltids noen negative tilbakemeldinger, men det tar vi til etterretning og kan ikke gå ned for telling på grunn av det. Det er sikkert ting vi har sviktet på, og som vi må bli bedre på, men i hovedsak får vi mye positive tilbakemeldinger, og det er selvsagt hyggelig, sier Lønseth.

En av utfordringene som dukket opp søndag ettermiddag var at Vest-Finnmark tok seg til finalen mot Strømm i J13. Det hadde de ikke regnet med og kom i tidsnød.

– Men det endte med at de rakk flyet og fikk med seg et gull hjem. Jeg tror de var veldig fornøyde. Minibussen stod klar til å kjøre dem til Flytoget slik at de rakk Gardermoen i tide. For å løse problemet ringte vi tidlig til de potensielle finalemotstanderne og spurte om de var positive til å spille en finale på 15 minutter i stedet for 2×12 minutter, som alle sa seg positive til, sier Lønseth.

Glasscup er så stort at det utgjør rundt 20 prosent av hele idrettsforeningens omsetning og dermed en enda større andel av håndballgruppa sitt, som også sitter igjen med overskuddet etter turneringen.

– Det er et veldig viktig bidrag i driften, så det er viktig for oss at arrangementet går bra. I tillegg drypper det litt på de andre lagene, blant annet for barneidretten som er med og jobber for oss under Glasscup, sier Lønseth.

Av Peter Tubaas