• Knallharde dueller mellom Stine Louise Opseth og Strømm-spillerne i Glasscup-finalen søndag kveld.

Bittert tap i dramatisk finale for J16

27.04.14 // Glassverket J16 gikk opp i ledelsen ett minutt før slutt. Da begynte dramatikken i finalen mot naboene Strømm.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket-spillerne deppet etter at Strømm vant finalen i den eldste jenteklassen i Glasscup med sifrene 16-15 etter «sudden death» søndag kveld.

– Huff, dette var bittert. På en skala fra 1 til 10, så er det 10. Men Strømm spilte bra de også. Det var veldig jevnt og kunne gått begge veier. Vi får bare komme sterkere tilbake neste gang, sier Stine Opseth til glassverketelite.no.

Opseth var Glassverkets toppskårer i kampen med åtte mål, inklusive to straffekast hun tok i Victoria Ciobanus sykdomsfravær. Hun utliknet blant annet til 4-4 etter at Strømm hadde ledet 4-1 i starten av kampen.

De rødkledde lå lenge foran, men i andre omgang kjempet Glassverket gradvis til seg initiativet, blant annet takket være hyppige skåringer av lagets to yngste, Anna Brekke og Stine Opseth.

– Vi har lært litt av tidligere kamper hvor vi har ligget bakpå og det har raknet helt. I finalen holdt spillerne hodet kaldt og tok ett mål om gangen. Det skal de ha skryt for i dag, sier trener Pål Sørum.

Målvakt Marte Langeli, som hadde stått som en mur til da i turneringen, begynte å redde hyppigere også i denne kampen. Anna Brekke kom innpå igjen og skåret flittig. Og da det begynte å dra seg skikkelig til skåret Andrea Borge sine to første for kampen og ga Glassverket en 15-14-ledelse med ett minutt igjen å spille.

– Det var utrolig irriterende å tape i dag, for vi skulle gjerne hatt det gullet. Det var jo siste kampen vår som Jenter-97 og siste gangen denne gjengen er samlet alene. For meg var dette også siste muligheten til å være med i Glasscup, forteller Borge.

I det hektiske sluttminuttet ble Anine Hoel utvist, og Strømm svarte med å skåre på det påfølgende straffekastet.

– Det er vanskelig å si om utvisningen var riktig. Jeg så ikke situasjonen så godt, siden den skjedde på den andre siden. Den ble ganske avgjørende, men det kan være at det var rett, sier Sørum.

Strømm startet med ballen i «sudden death» og skåret i det første angrepet.

– Det er ekstra surt å tape mot Strømm, men de er et godt lag og verdige vinnere. Nå er det håndballferie, men vi sitter igjen med mange gode minner fra denne sesongen, smiler Andrea Borge.

Glassverket imponerte hele turneringen med få innslupne mål og hyppige skåringer, faktisk et snitt på rundt 20 mål pr kamp (2×15). De to hardskytende 1998-modellene Stine Opseth og Anna Brekke var trolig de to som skåret mest på laget i løpet av turneringen.

Av Peter Tubaas