• Karianne Martinsen, Pia Narvesen og Charlotte Aasbø har full kontroll på det hele fra sin plass oppe i høyden.

Må holde hodet kaldt

26.04.14 // Mens april minnet om juni utenfor gikk det nesten like hett for seg oppunder taket i Drammenshallen, hvor tre Glassverket-jenter har regien på det som skjer ute på banene.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Med fire kamper samtidig og kontinuerlig i mer enn tolv timer, skal det litt til å holde hodet kaldt for Karianne Martinsen, Pia Narvesen og Charlotte Aasbø, som bemanner hovedsekretariatet under Glasscup.

– Da jeg kom til Drammenshallen i morges klokka sju, var det overskyet. Etter det har vi ikke hatt tid til å sjekke været. Hvordan er det nå, spør Martinsen, lenge etter ordinær lunsjtid på lørdag.

Vi forklarer at det er sommerstemning og mer enn 20 grader i skyggen. Men selv om det ikke blir mye solskinn for de tre Glassverket-jentene i helgen, så har de i hvert fall panoramautsikt til håndballglade barn og unge.

– Det har gått veldig bra så langt. Det har ikke vært så hektisk her oppe som jeg trodde. Det er noe som skjer hele tiden, men vi har god kontroll når vi er tre stykker, selv om vi er nybegynnere i hovedsekretariatet, smiler Charlotte Aasbø.

Sammen med Narvesen og Martinsen bemanner hun det aller helligste fra tidlig morgen til langt utpå kvelden alle de tre kampdagene. De har et stort press på seg for å avvikle kampene etter tidsskjemaet. Med ett minutt mellom kampene er det ikke mye som skal til før man kommer på etterskudd.

– Det er den største utfordringen. Vi har satt opp kamper helt til klokka 10 i kveld, så vi tåler ikke mye forsinkelser. Vi har hatt 10-15 minutter forsinkelse på bane C i dag, som blant annet skyltes et lag som ikke hadde gitt beskjed om at de hadde trukket seg, forklarer Aasbø.

Oppe i bua under takbjelkene i Drammenshallen legger jentene inn alle resultatene i livesystemet og på storskjermene. Samtidig fungerer de som rene servicesentralen med full oversikt over alle kamper, spillere, lagledere og dommere. Karianne Martinsen har fått ansvaret for mikrofonen.

– Jeg synes speakertjenesten har fungert bra til nå. Det viktigste jeg kan gjøre er å passe på at kampene kommer i gang når de skal. Vi roper opp lagene som skal i aksjon på forhånd slik at de kan gjøre seg klare, og vi passer på å ha god dialog med dommere og sekretariatet nede på banen, sier Karianne Martinsen, som spiller på 4. / 5. divisjonslaget til Glassverket.

Av Peter Tubaas