• Drammenshall

Hektisk innspurt før Glasscup

25.04.14 // Mer enn 2000 spillere vil være i aksjon på banen og mer enn 200 foreldre, spillere og andre vil jobbe dugnad for å få det hele til å gå rundt under helgens Glasscup.

Skrevet av NTH

Klokken 19 fredag kveld blåses de første kampene i gang i årets utgave av Glasscup. Vi tok en kjapp prat med Anja Lønseth torsdag kveld, under et døgn før et av årets viktigste arrangementer i Glassverket.

– Dette har vi gledet oss til lenge. Jeg tror vi har kontroll på det meste. Her på kontoret er det akkurat nå fullt av flinke foreldre og flinke jentespillere som hjelper til, forteller Anja Lønseth, turneringsleder og daglig leder i Glassverket IF.

Kvelden før kvelden ble siste hånd på verket lagt. Det ble gjort ferdig nummererte billetter og pakket kasser til alle hallene med kamprapporter og annen informasjon. Det ble gjort klart billett- og kioskkasser, samt førstehjelpsutstyr. Cupavisa ble gjort klar til distribusjon og premier ble fordelt på hallene. Det jobbes med praktiske ting rundt skolene hvor lagene skal bo – og sånn kan vi fortsette i det uendelige.

– Det er mange detaljer og mye som skal klaffe. Men vi begynner å få en viss erfaring etter hvert, etter 35 arrangementer, forteller Lønseth.

Kampoppsett og resultater finner dere her!

Hun har selv vunnet Glasscup med 16-årslaget til Glassverket, og skriver i lederen sin i cupavisa at når man går på banen for å spille finale i Glasscup så finnes det ingen viktigere håndballkamp i hele verden.

– Det er 33 år siden jeg selv fikk gleden av å delta i Glasscup for første gang. Den gangen spilte jeg på Strømm og husker godt spenningen vi følte på kroppen før vi skulle i aksjon i en lokal cup. Det er ekstra stas, og litt skummelt, å løpe ut på banen med så mye familie, slekt og venner på tribunen, skriver hun der.

35 år etter starten er Glasscup fortsatt årets store høydepunkt i barne- og ungdomsidretten for Glassverket. Alle håndballagene er i aksjon, og hele klubben er på beina de tre dagene turneringen pågår.

– Det vi skal være med på i helgen er en håndballfest, ganske enkelt, og en av de største håndballturneringene i landet, sier Lønseth.

I de tre nærmeste dagene vil det være smekkfullt i Drammenshallen, Glassverket Idrettshall, Reistad Arena og Berskaughallen. Det er påmeldt mer enn 200 lag med over 2000 spillere. De kommer fra hele landet, fra Finnmark i nord til Vest-Agder i sør. Mer enn 200 personer jobber dugnad for å få det hele til å gå rundt.

– Vi trenger alle og setter stor pris på alle som tar i et tak. Det er fint å se hvordan Glasscup også bidrar til samhold på tvers av foreldregruppene. Så populært har Glasscup blitt at mange foreldre jobber dugnad den helgen, selv om de ikke lenger har barn i aktivitet i klubben. Spillerne på elitelaget er også med i dugnadsgjengen. For oss er det viktig at også de beste spillerne er med i kulissene, ikke minst med tanke på at de er store forbilder for mange av spillerne som skal i aksjon, sier Lønseth.

Av Peter Tubaas