• Emilie Christensen i aksjon mot Tertnes i går.

Christensen i tenkeboksen

24.04.14 // Emilie Christensen har fått tilbud om å fortsette i Glassverket, ettersom Tiril Günther Mergs skade ser ut til å ta lenger tid å lege en først antatt.

Skrevet av NTH

21-åringen fra Bergen kom fra Fana til Glassverket på en korttidskontrakt rundt juletider, som erstatning for langtidsskadde Tiril Günther Merg og Nina Heglund. Nå vurderer hun en ny toårskontrakt med Glassverket.

– Jeg er veldig glad for å få et tilbud, og jeg skal bruke tiden godt før helgen på å bestemme meg for hva jeg skal gjøre videre. Det blir mye tenking. Det at jeg har hatt det så bra i Glassverket er litt av det som gjør det vanskelig, sier Christensen til glassverketelite.no.

Flere klubber, både i hjembyen og på Østlandet, i Postenligaen og 1. divisjon, har vist interesse for bakspilleren, som er glad hun tok turen over fjellet da muligheten bød seg i vinter.

– Jeg angrer ikke på det. Det har vært mye å sette seg inn i på kort tid, for Glassverket spiller håndball på en helt annen måte enn jeg er vant til. Men det har vært lærerikt og mer spill i Postenligaen frister naturligvis, sier hun.

Dersom Christensen sier ja til Glassverket gir det klubben dekning på en plass hvor Tiril Günther Merg fortsatt har en vei å gå før hun er tilbake etter akilles-skaden. Hun har nettopp fått dårlige nyheter fra det medisinske støtteapparatet, som tror at opptreningen kan ha gått litt for raskt.

– Det er selvsagt kjedelig. Nå har jeg fått løpeforbud inntil videre og er nok ikke i vanlig trening igjen før tidligst juli. Jeg har kanskje vært litt for ivrig, men det er alltid vanskelig å vite akkurat hvor grensen går. Nå får vi bare passe på at det ikke blir verre, sier Günther Merg.

Og selv om Emilie Christensen slåss om samme posisjon krysser hun fingrene for at den gode lagvenninnen og naboen velger å fortsette.

– Ja, jeg håper veldig at Emilie blir med oss videre. Hun har vist gjennom disse månedene at hun har fortjent det. Og konkurranse er en del av hverdagen i håndball, smiler Günther Merg.
Trener Kenneth Gabrielsen har store forventninger til den hardtskytende vestlendingen, som han tror Glassverket kan få mye glede av hvis hun blir.

– Emilie må ta den avgjørelsen hun mener er riktig for seg selv. Vi mener hun har et stort potensial og har naturligvis tro på at hun vil ta nye steg sammen med resten av laget neste sesong. Det er også viktig for oss nå at vi ikke legger noe press på Tiril. Hun må bruke den tiden hun trenger for å bli helt skadefri, understreker han.

Mot Tertnes i går kveld var Emilie Christensen toneangivende i starten av kampen, med tre mål på ni minutter. Glassverket klarte imidlertid ikke å holde følge med bronselaget fra vest.

– Det ble ikke helt den avslutningen på sesongen vi hadde håpet på. De spiller oss ut til tider. Hadde vi vunnet med syv mål så hadde vi nok vært skuffet over å ikke gå videre. Men når vi er såpass mye dårligere, så får det være greit, sier Christensen.

Av Peter Tubaas