• Tertnes ble for sterke på hjemmebane for Kristin Nørstebø og Glassverket onsdag kveld.

Over og ut etter tap i Bergen

23.04.14 // Sesongen er over for Glassverket etter at Tertnes ble noen hakk for gode i den andre sluttspillkampen i Bergen i kveld.

Skrevet av NTH

Bergen (glassverketelite.no): Det endte til slutt med hele 35-23-tap i den vriene bortekampen i Haukelandshallen, som Glassverket måtte vinne med ni mål.

– Det er kjedelig å tape med så mye som tolv mål, og jeg synes vi mangler litt fra start av. Men jeg synes også det er gode tendenser innimellom, og jeg synes det er stigning i forhold til å være kreative og finne nye løsninger ute på banen, oppsummerer Kristin Nørstebø sesongens siste kamp. Hun ble kåret til Glassverkets beste og skåret seks ganger.

Selv om tapet ble styggere, var det likevel stor fremgang fra Nordstrand-kampen. Spillerne gikk på banen for å kjempe for avansement, til tross for et håpløst utgangspunkt.

– Hele laget håpet å klare det i dag. Og jeg følte at vi aldri ga opp, men vi er bare ikke gode nok. Det er kjipt å prøve og prøve i hele kampen, men ikke få det til. Tertnes er bedre teknisk og spiller bedre sammen som lag. Som spillergruppe avslutter vi sesongen bra, men som håndball-lag var det dårlig, konstaterer femmålsskårer Veronica Kristiansen.

Glassverket holdt brukbart følge til slutten av første omgang, da Tertnes benyttet to tominuttere på rappen for Kristin Nørstebø og Charlotte Aasbø til å gå opp i en åttemålsledelse. Det ble seks før pause, og Glassverket holdt avstanden til ti minutter ut i andre omgang. Men med en opplagt Stine Skogrand og to gode målvakter i spissen var det aldri noen tvil i Haukelandshallen.

– Tertnes er i en annen liga enn oss i dag. Når de får den flyten fra start blir det vanskelig. Vi er spesielt for dårlig bakover og gir målvaktene altfor lite hjelp. Da blir det fort stor forskjell på lagene, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Men sesongens siste håndballkamp har han også mye godt å si om.

– Jeg synes vi gjør mye bra i denne matchen. Spillerne jobber og står på, og det er ingenting i veien med lagmoralen. Det blir tolv mål til slutt, men det kunne like gjerne vært seks. Vi må se litt bak resultatene også, sier Gabrielsen.

Kampfakta: Tertnes – Glassverket 35-23 (18-12/17-11)
Postenligaen (sluttspill): Haukelandshallen, onsdag 23. april 2014 – kl 1800
Tilskuere: 500
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 3, Charlotte Aasbø, Trine Olsen, Kristin Nørstebø 6, Hege Bakken Wahlquist 1, Pia Christine Narvesen 3, Marthe Kristin Olsen, Renate Saastad Sømme 2, Lena Charlotte Foss, Veronica Egebakken Kristiansen 5, Emilie Christensen 3.

Toppskårere: Stine Skogrand, Tertnes 10 og Kristin Nørstebø, Glassverket 6
Tominuttere: Tertnes 2 Glassverket 3
Gule kort: Tertnes 2 Glassverket 2

Neste kamp: Til høsten!

Av Peter Tubaas