• Glassverket må vise muskler mot Tertnes på onsdag. Her tar Trine Olsen og Kristin Nørstebø seg av Tonje Løseth i kampen i Bergen i februar.

Ni plussmål er det som skal til

22.04.14 // Glassverket har prestert godt i begge kampene mot Tertnes i serien, men skal det bli semifinale må det tettes enda bedre igjen bakover, samtidig som det må skåres flittigere enn noen gang.

Skrevet av NTH

Det er ikke noe annet å si enn at forutsetningene foran den siste kampen i kvartfinalen i sluttspillet er brutale. Glassverket må vinne med minst ni plussmål for å avansere.

– Det har skjedd større mirakler, og vi går på banen for å gjøre vårt aller beste. Spillerne som reiser til Bergen er så skjerpet som det går an. Jeg tror ingen ønsker at Glassverket skal bli husket for den kampen mot Nordstrand, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no dagen før Tertnes-kampen.

POSTENLIGAEN SLUTTSPILL: Tertnes – Glassverket
Haukelandshallen, onsdag 23. april 2014 kl 1800

Lite fungerte for Glassverket i den første sluttspillkampen. Kampen hjemme i Drammenshallen for to uker siden endte med syvmålstap, 25-32. Det er det største tapet på hjemmebane siden Larvik i slutten av september.

– Jeg har gått lange skiturer i påsken og tenkt på den kampen. Jeg tror aldri jeg har brukt så langt tid på å fordøye et tap og har ikke klart å svelge skuffelsen ennå. Jeg så faktisk ikke den komme. Vi kan ikke legge skjul på at vi ødela mye for muligheten til å gå videre med den kampen, sier en ærlig Gabrielsen.

Selv om det kan virke vrient så er det en semifinaleplass, og mye mulig en europacupplass, i potten dersom alt går Glassverkets vei i Haukelandshallen.

– I idrett kan alt skje, og vi gleder oss til kampen mot Tertnes. Vi må opp på vårt aller beste nivå, og da er alt mulig. Samtidig er vi realister og vet at det å slå et så rutinert lag som Tertnes med ni mål i Bergen i en type kamp de har masse erfaring med, blir en formidabel oppgave, sier treneren.

PS! Hvis vi har tolket reglene riktig går Glassverket videre med seier med 9 mål eller mer mot Tertnes. Dersom Glassverket slår Tertnes med 1-6 mål går Tertnes videre. Dersom Glassverket slår Tertnes med 6-8 mål går Nordstrand videre. Med uavgjort eller tap går Tertnes til semifinale på poeng.

Fem siste serie- og sluttspillkamper:
Tertnes: S-T-S-S-U
Glassverket: T-U-S-T-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 26/2 T 21-25 (PL, borte)
2013 24/11 S 26-22 (PL, hjemme)
2013 25/8 T 18-21 (TRE, nøytral)
2013 20/1 T 22-29 (PL, borte)
2012 15/9 T 25-35 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.
PL=Postenligaen, NM=Norgesmesterskapet, TRE=Treningskamp.

Av Peter Tubaas