• Hege Bakken Wahlquist, Nina Heglund og Tiril Günther Merg har gode minner fra turneringer i ungdomsåra.

– Kjempekjekt med Glasscup

21.04.14 // Som ung håndballspiller er det lite som er morsommere enn å dra på turneringer i helgene. Det mener i alle fall Glassverkets unge eliteseriespillere, som fortsatt har mange av cupene friskt i minnet.

Skrevet av NTH

Elitespiller Hege Bakken Wahlquist har spilt Glasscup for moderklubben Jotun fra Årdal og har bare gode minner fra den typen turneringer.

– Det er jo sånne cuper ungene går lenge og gleder seg til. Da får de en tur hvor de kan kose seg og være sammen. Det er jo kjempemoro for dem å være med på noe sånt, spesielt hvis de ikke har reist så mye før. Jeg synes i hvert fall det var kjempekjekt, minnes kantspilleren.

Følg med i Byavisa Drammen denne uken for mer om Glasscup!

Mange år senere er det ikke så lett å skille cupene fra hverandre, men felles for alle var samholdet, mener 21-åringen.

– Man reiser sammen og overnatter sammen. Når man er sammen hele helgen, er det en veldig fin måte å bli kjent med alle på. Jeg husker også jeg synes det var gøy å møte andre lag enn man er vant til, sier hun.

Lagvenninne Rikke Klausen har også vært med i Glasscup og synes det var stas.

– Ja, jeg husker Glasscup var veldig gøy. Jeg var ganske liten, tolv år kanskje. Jeg spilte på ROS, og vi kom til finalen. Men vi tapte mot Storhamar, dessverre, humrer Rikke Klausen.

I Glassverket må også elitespillerne stille på dugnader. En av de faste dugnadene er Glasscup, og det er nesten for «team building» å regne for Glassverket-spillerne.

– Det er veldig hyggelig å stille opp på sånt. Vi er gjerne vakter på skolene der spillerne sover. Der går det ganske rolig for seg, så det er en fin jobb. Vi blir faktisk litt mer sammensveiset av det. Det skaper samhold å ha dugnad også, sier Tiril Günther Merg.

Det er Hege Bakken Wahlquist enig i, og hun håper også å få sett litt håndball dersom hun er på dugnad i en av hallene.

– Dugnader hører med i Glassverket, og vi gjør det jo fordi det er viktig for klubben. Det er gøy å være der og se på også. Det er mange gode spillere faktisk. Og man blir glad av å se alle ungene som koser seg, smiler Hege.

– Det er kjempegøy å se på alle de unge spillerne som er i aksjon. Det er mye håndballglede i hallene i løpet av en sånn helg, legger Nina Heglund til.
Mange av lagene i Glasscup kommer langveis fra. Helt fra Finnmark, faktisk. Og elitejentene erindrer at ingenting var morsommere som de helgene da man reiste på treningsleirer og cuper.

– Det var høydepunktene i løpet av sesongen, det å være på tur med lagvenninnene. Jeg spilte aldri Glasscup selv, men har jo vært på mange tilsvarende turneringer, og det var alltid moro, sier Tiril, som spilte på Helset og Stabæk i ungdomsåra.

Å spille sammen, spise sammen og ikke minst overnatte sammen i gymsaler og klasserom, bringer spillerne tettere på hverandre.

– Jeg husker vi ble veldig sammensveiset av cupene. Det var ikke bare det sportslige, men like viktig var alt det rundt turneringen, sier hun.

Glasscup går av stabelen førstkommende helg, det vil si 25. – 27. april 2014.

Av Peter Tubaas

Cup er moro, men det kan gå hardt for seg! Her er det Hege Bakken Wahlquist, fra tiden i den grønne og røde Jotun-drakten, som har vært litt hardhendt med en motspiller.