• Sissi Karlsson i aksjon mot Glassverket i Drammenshallen i februar.

Håper på europacup med Glassverket

18.04.14 // Når målvakt Sissi Karlsson slutter seg til Glassverket-troppen blir hun en av få spillere i laget med europacuperfaring.

Skrevet av NTH

Men Sissi Karlsson fikk dessverre med seg bare den ene av Levangers to europacupkamper i fjor. Under oppvarmingen til den første kampen borte mot Branik Most i EHF-cupen måtte Karlsson på legevakta med kink i nakken. Kampen endte med 22-27-tap, mens det ble 17-21-tap da Sissi var med igjen i det omvendte oppgjøret.

– Det var synd jeg bare fikk spilt den ene kampen, men Europacup er uansett en opplevelse. Jeg håper å få spille europacup med Glassverket. Laget har den rette innstillingen, forutsetningene og mulighetene til å få spille europacup i fremtiden, sier hun til glassverketelite.no.

Kampene mellom Levanger og Glassverket var de to minst målrike i hele Postenligaen i år. Glassverket vant begge seriekampene med henholdsvis 17-13 og 17-16. 63 mål på to kamper er syv mål færre enn i sesongens mest målrike kamp mellom Fredrikstad og Flint, som endte 42-28.

Glassverket skåret 43 ganger mot Cecilie Leganger, Lene Rantala og Alma Hasanic i Larvik i år, men klarte altså ikke å overliste Sissi Karlsson og Levanger mer enn 34 ganger. De nedrykksklare nordtrønderne ble dermed det laget Glassverket skåret færrest mål på hele denne sesongen.

– Det er naturligvis ikke bare min fortjeneste. Det er alltid en kombinasjon. Jeg hadde et veldig solid forsvar foran meg. For meg har det gått litt opp og ned. Visse deler av sesongen har vært bra, andre deler vesentlig dårligere. Men i det store og hele er jeg passe fornøyd med egen innsats, spesielt nå på slutten, sier hun.

Men oppturen på tampen av sesongen var til liten trøst for Uddevalla-jenta, som tok nedrykket med Levanger tungt. Håpet levde veldig lenge, men Levanger klarte ikke å ta de nødvendige poengene i de siste kampene.

– Det stemmer, men det var ikke da vi rykket ned. Det startet allerede i høst da vi ikke tok et eneste poeng i høstsesongen. Det var da vi la grunnlaget for nedrykket. Vårt store problem har vært at vi ikke har skåret nok mål, konstaterer hun.

Glassverket kan få europacup allerede til høsten dersom laget tar seg til semifinalen i sluttspillet. Det forutsetter imidlertid at Glassverket slår Tertnes med ni mål i onsdagens sluttspillkamp i Haukelandshallen.

PS! Branik Most fra Tsjekkia var Glassverkets første treningskamp i fjor høst. 10. august 2013 spilte Renate Saastad Sømme sin aller første kamp i lilla drakt, da tsjekkerne ble slått 28-15 i Slagenhallen.

Av Peter Tubaas