• Kampen mot Levanger i februar er Mina Gustavsens foreløpig siste for Glassverket, men nå blir det flere.

Gustavsen signerte ny kontrakt

16.04.14 // Nok en brikke er på plass foran neste sesong, etter at Mina Gustavsen onsdag formiddag signerte en toårskontrakt med Glassverket.

Skrevet av NTH

Både Nordstrand, Skrim og Flint jaktet på Mina Gustavsen, men 22-åringen valgte til slutt å bli der hun er.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk tilbud om ny kontrakt og fornøyd med selve kontrakten. Jeg hadde ingen plan B. Selv om andre klubber har vært interesserte, så er det jo Glassverket jeg har lyst til å spille for, sier Mina Gustavsen.

Gleden er nok gjensidig, for Glassverket trenger flere venstrehendte spillere, og en som skårer jevnlig.

– Vi er veldig glade for at Mina har signert med oss. Hun har stort potensial, og vi ser fram til at hun skal blomstre i Glassverket. Hun er en lokal spiller som passer svært godt inn i den profilen vi har valgt, og vi synes det er her hun hører hjemme, sier en fornøyd trener Kenneth Gabrielsen.

Mina Gustavsen har vært på banen i 14 seriekamper i år, men har slitt voldsomt med sine jumper’s knee-rammede knær. I februar opererte hun begge hos en spesialist i Sverige og er nå i en opptreningsfase.

– Vi håper hun blir helt frisk, og det er ingenting som tyder på noe annet. Hun har hatt en klassisk kneskade, som prognosene er ganske gode på. Jeg har tillit til kirurgen som gjorde inngrepet, og hun skal få den beste oppfølgning hos oss, sier Gabrielsen.

Gustavsen tror det blir ekstra godt å feire påske hjemme på Tyristrand nå som kontrakten er i boks.

– Ja, jeg er veldig lettet nå. Ettersom jeg er skadet og fordi andre spillere har vært aktuelle, har jeg vært usikker på om jeg ville få et nytt tilbud. Nå er jeg bare utrolig motivert for å komme tilbake. Jeg vil ikke bli husket for det jeg gjorde denne sesongen, men heller slik jeg spilte i den første sesongen. Helst enda bedre, sier hun.

Tyristrand-jenta har sin spisskompetanse i venstrearmen sin. Med den skåret hun 93 ganger i debutsesongen i Postenligaen i fjor (serie og sluttspill), nesten alltid fra høyre back-plass.

– På den plassen vet jeg bare om Amanda Kurtovic som er ledig på markedet i hele landet, og den saken var egentlig avgjort sist fredag. Derfor er vi naturligvis veldig fornøyde med å få med oss Mina Gustavsen videre. Hun utgjør et godt team sammen med Kristin Nørstebø på høyreback, sier Gabrielsen.

(oppdatert)

Av Peter Tubaas