• Trine Olsen i duell med Veronica Kristiansen på trening i vinter.

Olsen har bestemt seg

14.04.14 // Trine Olsen tok en beslutning rundt årsskiftet, og den står hun fast ved.

Skrevet av NTH

Den fotrappe Glassverket-veteranen har bestemt seg for at inneværende sesong er hennes siste som håndballspiller på høyt nivå.

– Jeg var i tenkeboksen også før denne sesongen, og rundt juletider bestemte jeg meg for at nå var tiden inne. Jeg er ikke like motivert som før, og skulle jeg vært med videre så måtte jeg ha gått 100 prosent inn for det, sier Trine Olsen til glassverketelite.no.

Når man driver med topphåndball er det ikke plass til veldig mye ved siden av. Nå ser hun fram til litt mer luft i programmet.

– Jeg er nyutdannet lærer, og dette er første året jeg har full jobb ved siden av. Jeg merker at det har blitt litt mye. I tillegg er jeg jo snart 29 år og hatt samboer i seks år, og vi tenker selvfølgelig framover på barn og slikt. Jeg har dessuten familie fra før av, blant annet mange tantebarn, som jeg har lyst til å bruke mer tid på, smiler Olsen.

Kantspilleren har vært med på hele Glassverket-oppturen. Olsen spilte for Njård da hun ble hentet til de lilla i 2. divisjon for fem år siden. Hun spilte halvannen sesong på nivå tre og to sesonger på nivå to, og nå til slutt, to sesonger i Postenligaen. Dessverre er det ingenting som kan få Lier-jenta til å ombestemme seg.

– Nei, ikke nå. Jeg har vært mentalt klar for å slutte siden jul. Det føles riktig, men samtidig er det jo trist, for håndballen har vært en viktig del av livet mitt bestandig, sier hun.

Det betyr at den høyre kantspillerens siste kamp i Glassverket-drakt nærmer seg med stormskritt. Hun har ikke reflektert over hvordan det kommer til å bli.

– Det har jeg faktisk ikke tenkt på i det hele tatt. Det blir vel som en hvilken som helst kamp i utgangspunktet, selv om det selvfølgelig blir litt vemodig. Men jeg kommer ikke til å slutte å dra på kampene, så det er kanskje når jeg sitter der på tribunen neste år at jeg synes det er rart, sier hun.

Trine Olsen har vært på banen i samtlige kamper denne sesongen. Hun skåret 23 mål i serien og tre mål i den første sluttspillkampen mot Nordstrand.

Av Peter Tubaas