• Sissi Karlsson har stått i veien for mange skuddforsøk i kampene mot Glassverket.

Fristet av godt miljø og publikum

12.04.14 // Sissi Karlsson (25) ble overbevist om at Glassverket var den rette klubben for henne da hun trente med laget sist helg. Nå ser hun fram til å spille foran et stort publikum i Drammenshallen.

Skrevet av NTH

Den svenske målvakten er vant til å spille foran et tallrikt publikum i Levanger (827 i snitt) og har fått med seg at hjemmekampene til Glassverket også er godt besøk (905 i snitt).

– Det var faktisk én av grunnene til at det ble Glassverket. Det er ekstra gøy å spille når det er liv på tribunen. Det frister ikke like mye å spille for 2-300 tilskuere i Oslo. I Drammen har dere et bra snitt. Man blir litt mer tent når det er litt trykk fra tribunen, uansett hvor man spiller, sier Sissi Karlsson til glassverketelite.no.

Etter Levangers nedrykk har klubber fra Norge, Sverige og Island jaktet Karlsson, men 25-åringen var ikke særlig i tvil om at hun ville gå til Glassverket.

– Jeg fikk et veldig positivt inntrykk da jeg var på besøk forrige helg. Det er den klubben jeg føler jeg vil ha størst utviklingsmulighet i. Glassverket er en spennende klubb i god utvikling og som har potensial til å ta nye skritt framover ganske snart, sier hun.

Før hun dro til Levanger for to år siden fikk Sissi Karlsson tre sesonger i den svenske eliteserien for moderklubben Kroppskultur fra hjembyen Uddevalla. Karlsson får med andre ord en langt kortere vei hjem nå.

– Det er ingen ulempe, men det hadde ingenting med klubbvalget å gjøre. Det regner jeg bare som en bonus. Det tar vel rundt tre timer å kjøre til Uddevalla fra Drammen, sier hun.

Levanger klarte en brukbar 7. plass i 1213-sesongen, én plass foran Glassverket, men havnet nest sist i serien i år og rykket direkte ned til 1. divisjon.

– Det er ikke noe gøy å rykke ned. Men det har vært en fin tid i Levanger. Jeg har trivdes veldig godt med både byen, skolen og laget, sier Karlsson.

Keeperen feirer påsken hjemme i Sverige, men snart skal hun på leilighetsjakt og på jobbjakt i Drammen. Hun er utdannet innen husdyrhold og kan derfor tenke seg en jobb som har med husdyr eller ting som vokser i jorda å gjøre, enten på en bondegård, på et gartneri eller liknende.

– Jeg har alltid vært «sint» på mine foreldre for at jeg ikke vokste opp på bondegård. Drømmen hadde vært å kombinere det å være bonde med det å være håndballspiller, smiler hun.

Trener Kenneth Gabrielsen oppdaget Sissi Karlsson allerede under Vestfjorden cup før seriestart i fjor.

– Sissi har gjort sine saker bra for Levanger hele sesongen. Hun er en målvakt med stort potensial, som er treningsvillig og ambisiøs. Hun har vært førstevalget vårt når vi skulle forsterke på keeperplass. Vi er veldig fornøyde med at hun valgte Glassverket, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas