• Skadetrio: Mina Gustavsen slår av en prat med Tiril Günther Merg og Trine Bronsta før kampen mot Nordstrand på onsdag.

Gustavsen tester ut disiplinen sin

10.04.14 // Tålmodigheten til Mina Gustavsen er satt på en alvorlig prøve under opptreningen etter kneoperasjonene tidligere i vinter.

Skrevet av NTH

Det er snart to måneder siden Mina Gustavsen opererte begge knærne sine hos en svensk ekspert. Den utålmodige 22-åringen har så langt klart å være disiplinert.

– Det er ingen grunn til å gå ut for hardt og gå på en smell igjen. Jeg får skikkelig kløe av å holde meg så mye i ro og blir litt stressa med tanke på at jeg mister så mye utholdenhet. Men jeg må bare godta at sånn er det, sier Mina Gustavsen til glassverketelite.no.

Med seg fra Sverige hadde hun et ganske ambisiøst opptreningsprogram, men Mina Gustavsen lytter heller til Glassverkets egen Roger Nebell, som vil at hun skal holde igjen.

– Selv om jeg er veldig rastløs av meg, har vi vært enige om at det programmet går litt raskt fram. Vi vil ikke ta noen sjanser. Roger får meg ned på jorda og minner meg på om at jeg tross alt ikke har det travelt, sier hun.

Og det går hele tiden framover for bakspilleren, som har kastet krykkene for lenge siden.

– Det går bedre og bedre med tanke på smerte og bevegelighet. Men Roger og jeg er enige om at jeg skal ta det ganske mye med ro i fire til seks uker til. I løpet av tre måneder etter det håper jeg å bygge opp en grei håndballkondis igjen, slik at jeg er klar til oppkjøringen, tror hun.

Gustavsen benytter den tiden hun sparer på å ikke trene håndball til alternativ trening.

– Det går mye i styrketrening for overkroppen. Det er like greit å bruke tid på det i stedet for bare å sitte og slappe av. Det blir nok tid til å være i ro uansett, for å si det sånn. Jeg har enkelt fokusområder, som den høyre skulderen, hvor jeg har en gammel skade. Hvis jeg trener riktig klarer jeg kanskje å bli kvitt den. I tillegg blir det generell styrketrening på overkroppen, med ekstra fokus på mage og rygg, forklarer hun.

I stedet for å banke inn mål fra distanse, blir det alternativt også under kampene for Mina Gustavsen. I pausen mot Nordstrand på onsdag ble Mina Gustavsen brukt til som prisutdeler.

– Jeg må innrømme at det er tøft å sitte og se på både kamper og trening. Man vil jo helst være utpå der, så det er surt å ikke kunne være med. Men det går jo framover, sier hun.

Av Peter Tubaas