• Renate Saastad Sømme prøver å stoppe Emilie Christensen på trening tirsdag kveld.

Skal gjøre det vanskeligere for Nordstrand

08.04.14 // Glassverket har mye å revansjere mot Nordstrand, og spillerne har tenkt til å jobbe hardt for at det ikke blir like spennende som sist.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Det var god stemning på den siste økten før onsdagens batalje mot Nordstrand, 18 dager etter forrige seriekamp.

– Vi pleier å ha godt humør, men i dag var det ekstra god stemning, så det tror jeg betyr at vi er klare til kamp. Jeg tror alle er glade for at vi endelig får spille kamp igjen. Det er det som gøy, sier Renate Saastad Sømme til glassverketelite.no.

Nordstrand vant bortekampen i høst, mens Glassverket klarte uavgjort på hjemmebane etter at Saastad Sømme skåret i siste sekund. Hun vil ikke at det skal bli like dramatisk denne gangen. Nordstrand er et lag Glassverket bør matche.

– Vi kan egentlig slå alle, men da må vi være «på». Nå må vi stå tettere i forsvar og jobbe bedre sammen, kjøre kjappe kontringer og sette ballen i mål. Vi gjorde det litt for lett for dem sist gang, mener 26-åringen.

POSTENLIGAEN SLUTTSPILL: Glassverket – Nordstrand
Drammenshallen, onsdag 9. april 2014, kl 19.00.

Nordstrand maktet ikke å hamle opp med Tertnes på hjemmebane i første sluttspillkamp forrige onsdag. Jenny Osnes Græsholt, som skåret ett mål mot Glassverket sist, satte inn hele 11 mot Tertnes. Men gjestene ble for sterke og vant 33-27.

– Nordstrand har mange gode spillere som ikke fikk ut potensialet sitt mot Tertnes. Det var noe uforløst over dem i den kampen. Men alle kamper lever sitt eget liv, så de kommer nok til oss med en krigersk innstilling, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Han mener at mulighetene er store bare Glassverket gjør sakene sine ordentlig.

– Vi skal normalt hamle opp med et lag som Nordstrand. Nå har vi sjansen til å vise oss frem. Vi kan bedre enn vi viste sist, så vi får klinke til og tenke på mulighetene og ikke konsekvensene, sier Gabrielsen.

Pia Narvesen er usikker etter en smell i ryggen på trening, mens Trine Bronsta fortsatt er ute med sin tommelskade.

Fem siste serie- og sluttspillkamper:
Glassverket: U-S-T-T-T
Nordstrand: T-T-S-S-U
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 24/2 U 24-24 (PL, hjemme)
2013 27/12 S 31-30 (TRE, hjemme)
2013 10/11 T 24-31 (PL, borte)
2013 14/8 S 26-21 (TRE, nøytral)
2012 11/9 T 27-30 (NM, borte)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas