• Kenneth Gabrielsen i aksjon mot Oppsal i mars.

Europacupgulrot i sluttspillpotten

06.04.14 // Går Glassverket til finale i sluttspillet, kan de lilla få sjansen til å kjempe om Champions League-plass til høsten. – Det er en lang vei dit, men det er lov å drømme, sier Kenneth Gabrielsen.

Skrevet av NTH

Fordi Norge er rangert som en av de 4-6 beste nasjonene har NHF muligheten til å søke om ekstra Champions League-plass for det laget som vinner sluttspillet. Dersom det andre laget i finalen er Larvik, så har de alt vunnet serien og er klare for Champions League neste år. Dermed vil også det andre finalelaget få sjansen i europacupen.

– Sånn vi forstår det, er det stor sjanse for at det laget som spiller en finale mot Larvik får en plass i Champions League-kvalifiseringen, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Årets sluttspill er tre dager unna. I fjor tapte Glassverket begge kampene i sluttspillet. Men nå er forutsetningene litt annerledes.

– Det er veldig viktig å gjøre det bra i sluttspillet. I fjor var vi nyopprykkede og kanskje fornøyde med å ha berget plassen i seriespillet. Vi ble blåst av banen i den første kampen mot Storhamar og rettet opp litt av inntrykket mot Stabæk. Jeg håper vi lærte mye av det, sier han.

Den første sluttspillkampen går hjemme mot Nordstrand på onsdag. Deretter venter Tertnes i Bergen to uker senere. Sistnevnte slo Nordstrand på bortebane i første kamp.

– Det blir to vanskelige kamper, men begge er lag vi bør være på høyde med. Skulle vi gå videre og få Byåsen i semifinalen, så er også det et lag vi har hatt et godt tak på i år og som vi kan slå igjen over to kamper. Det er veldig lang vei fram til en finale, men det er lov å drømme, smiler Gabrielsen.

Byåsen spilte europacup i dag og tapte 26-27 i det første møtet mot Zvezda Zvenigorod fra Moskva søndag kveld. Gabrielsen legger ikke skjul på at internasjonal matching er noe som lokker.

– Vi går ikke rundt og tenker på at det er muligheter for europacup til høsten. Men det er viktig at spillerne vet hva som ligger i potten. Det er helt åpenbart en stor gulrot for oss alle i sluttspillet, sier Gabrielsen.

PS! Som serieener og -toer går Larvik og Byåsen direkte til semifinale i sluttspillet.

Av Peter Tubaas