• Kari Brattset var en håndfull for Glassverket-forsvaret i kampen i februar, men snart er det de lilla som får strekspilleren på laget.

Målfarlig strekspiller til Glassverket

02.04.14 // Glassverket har sikret seg sin første forsterkning utenfra foran neste sesong. Vi har tatt en prat med Kari Brattset (23) fra Fredrikstad, som gleder seg til å spille med lilla drakt neste sesong.

Skrevet av NTH

Fra sin strekposisjon har Kari Brattset skåret solide 84 mål på 16 kamper for Fredrikstad i serien. Seks av dem skåret hun mot Glassverket i februar, og til høsten er det de lilla hun skal skåre for.

– Det blir nytt og spennende. Jeg har hatt det fint, men gleder meg til å skifte miljø og flytte litt lenger på meg. Det er tross alt ikke så langt mellom Sarsborg og Fredrikstad. Jeg kjenner ingen spillere på Glassverket, men jeg gleder meg til å bli kjent med dem. Jeg har bare hørt positive ting om Glassverket fra andre jeg har snakket med, sier Kari Brattset til glassverketelite.no.

Brattset er opprinnelig fra Sarsborg og har spilt de tre siste sesongene i Fredrikstad. Nå flytter hun til Oslo for å fortsette studiene i osteopati (som er en manuell behandlingsform, red anm). Det var flere grunner til at hun valgte å takke ja til Glassverket.

– Det er blant annet kortere vei til Drammen enn til Fredrikstad. Og Glassverket har blitt en godt etablert klubb i Postenligaen i løpet av to år og har mye lovende på gang både med tanke på spillere og trenere og ikke minst ambisjoner. Jeg hadde en veldig god magefølelse for Glassverket, sier Brattset.

Så sent som mandag signerte lagkaptein og strekspiller Monica Iversen ny kontrakt med Glassverket. Kari Brattset ser fram til å samarbeide med veteranen.

– Jeg synes hun er en veldig dyktig strekspiller. Vi har litt forskjellig spillemåte framover, så jeg tror vi kan gå bra sammen. Vi kan samarbeide godt i forsvar også, tror 23-åringen.

1.83 høye Brattset er nummer 21 på toppskårerlista i Postenligaen i år, og den mestskårende strekspilleren. Det til tross for at hun gikk glipp av de seks første seriekampene, blant annet den mot Glassverket, på grunn av tretthetsbrudd i venstre fot.

– Jeg måtte operere inn en skrue før sesongstart, så det satte meg ut av spill en stund. Men etter det har jeg ikke hatt noen problemer, og jeg er ganske fornøyd med sesongen. Det har vært morsomt å skåre mange mål. Jeg har fått gode innspill å jobbe med, sier hun.

Brattset regner med å delta på sin første Glassverket-trening når oppkjøringen starter etter 17. mai. Men først har hun en jobb å gjøre hjemme i Østfold.

– Jeg har veldig lyst til at Fredrikstad skal beholde plassen, så jeg skal gi alt i kvalifiseringen i slutten av april. Jeg har rykket ned med Fredrikstad én gang, og det var ikke noe moro. Jeg skal gjøre alt for at det ikke skal skje, smiler hun.

Av Peter Tubaas