• Det høyre kneet til Rikke Klausen skaper stadig vanskeligheter for henne.

Klausen må operere igjen

31.03.14 // For ulykkesfuglen Rikke Klausen er sesongen definitivt slutt, etter at det i en MR-undersøkelse ble oppdaget en cyste i det korsbåndopererte kneet hennes.

Skrevet av NTH

Det er ikke så lenge siden Rikke Klausen måtte ta en pause etter en smell på trening i det samme kneet. Nå må hun under kniven igjen, etter at det er funnet en cyste i det høyre kneet.

– Jeg må fjerne cysten fordi den gradvis vil ødelegge korsbåndet. Enkelte klarer å leve og trene med det, men det har plaget meg så mye at det ikke var noe å tenke på. Det er ikke noe gøy å måtte operere igjen, men jeg må bare få den bort og bli ferdig med det, sier Rikke Klausen til glassverketelite.no.

Klausen har i hele vinter slitt med at kneet har vært ustabilt, spesielt når hun har jobbet sideveis. Derfor tok hun en MR-undersøkelse i forrige uke.

– Jeg trodde det var noe med menisken, eller et bånd på utsiden av kneet, men det viste seg at det var cysten inne kneet som forårsaket det, sier hun.

Operasjon blir trolig først i mai. Fram til den tid får ikke bakspilleren lov til å løpe for mye, men må trene styrke for at området rundt kneet skal bli sterkest mulig før operasjonen. På den måten kan hun komme raskere tilbake etter inngrepet.

– Det skal være en rutineoperasjon som tar ti minutter. Jeg skal ikke bli satt ut av spill i mer enn noen få uker. Mest sannsynlig er jeg klar i god tid før oppkjøringen, mener 19-åringen.

Ulykkesfuglen fra Åros gjorde comeback etter korsbåndskaden i november, men har ikke fått mer enn fire innhopp på elitelaget. Det har heller ikke blitt noen skåringer, og Klausen føler ikke hun har fått så mye ut av sesongen som hun håpet.

– Absolutt ikke. Jeg er ikke fornøyd med sesongen. Jeg føler at jeg aldri kom ordentlig i gang. Jeg skjønner at jeg må være tålmodig, men jeg hadde håpet at jeg skulle ha kommet litt lenger, men i stedet blir man satt ut av sånne småting hele tiden, sier hun.

Av Peter Tubaas